TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2015/2016

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 09:58

tommiiii pisze:mam nadzieje ze temat Omanica nie wroci przy ogloszeniu go trenerem reprezentacji 8)

a ja mam nadzieję, że TAK
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:01

hmm
jak okreslisz poziom ligii Serbskiej tak z ciekawosci????
to Twoim zdaniem najmocniejsza liga na kontynencie??
na poziom ligii sklada sie poziom zagranicznych graczy a tych w Polsce na dramatycznym poziomie nie mamy

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 10:06

tommiiii pisze:hmm
jak okreslisz poziom ligii Serbskiej tak z ciekawosci????
to Twoim zdaniem najmocniejsza liga na kontynencie??
na poziom ligii sklada sie poziom zagranicznych graczy a tych w Polsce na dramatycznym poziomie nie mamy

Serbia czyli mistrz Europy AD 2015 to złożony temat. Większość z tych pań zanim "wyfrunęły" okrzepły w swojej lidze. Ta reprezentacja to nie jest jakieś nowum pani trener. Wiele imprez poświęciła na sukces. Teraz te roczniki np. 89 grają dobry basket. Gdzie u nas te roczniki? Acha 1982 i starsze 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 lipca 2015, 10:09

Nasza liga obecnie to tak 4-6 miejsce w europie. Sa tylko 3 o których można powiedzieć ze są ewidentnie lepsze: Rosyjska, Francuska i najsilniejsza z nich Turecka. I tyle.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:11

Omanic juz w zeszlym sezonie pokazal jak radzi
podobnie bylo w Wisle
wiec raczej podziekuje za kolejne konflikty ktore sa u niego na pożądku dziennym
jak dla mnie trener zagraniczny zupelnie z zewnatrz lub jakis mlody Polak z zadaniem odpuszczenia najblizszych eliminacji kosztem odmlodzenia repreentacji i postawienia na mlodych graczy (Owczarzak ,Stankiewicz Naczk Zietara Misuk Gala Rembiszewska Pobozy Radomska czy mloda Puc z MUKs) co w przeciagu 4/5 lat pozwoli sie odbic
bolesny krok ale chyba jedyny mozliwy bo nawet jesli te eliminacje cudem przejdziemy to i tak po nich ze wzgledu na wiek kadrowiczek na mistrzostwa prawie zadna z nich nie pojedzie

jak Ci cos do tezy nie pasuje to zlozony problem:))))
a gdzie jedna z najmocniejszych lig w Europie rosyjska i poziom jej reprezentacji od ktorej Bialorus jest wyzej gdzie graja z 2 powazne zespoly

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 10:18

tommiiii pisze:Omanic juz w zeszlym sezonie pokazal jak radzi
podobnie bylo w Wisle
wiec raczej podziekuje za kolejne konflikty ktore sa u niego na pożądku dziennym
jak dla mnie trener zagraniczny zupelnie z zewnatrz lub jakis mlody Polak z zadaniem odpuszczenia najblizszych eliminacji kosztem odmlodzenia repreentacji i postawienia na mlodych graczy (Owczarzak ,Stankiewicz Naczk Zietara Misuk Gala Rembiszewska Pobozy Radomska czy mloda Puc z MUKs) co w przeciagu 4/5 lat pozwoli sie odbic
bolesny krok ale chyba jedyny mozliwy bo nawet jesli te eliminacje cudem przejdziemy to i tak po nich ze wzgledu na wiek kadrowiczek na mistrzostwa prawie zadna z nich nie pojedzie

jak Ci cos do tezy nie pasuje to zlozony problem:))))
a gdzie jedna z najmocniejszych lig w Europie rosyjska i poziom jej reprezentacji od ktorej Bialorus jest wyzej gdzie graja z 2 powazne zespoly

Nie sprowadzaj wszystkiego do jednej imprezy, która może zwyczajnie zespołowi nie wyjść lub wyjść, jak to jest w przypadku reprezentacji Białorusi (minimalnie przegrany półfinał z późniejszym mistrzem Europy), gdzie z osiem dziewczyn jest z samego Mińska i tam grają, a trener Bujalski był do niedawna klubowym trenerem. Z tym co napisałeś teraz wyżej się zgadzam. Tylko jedno pytanie: Misiuk? Za co? Za nazwisko? Niech te dziewczyny pokażą w lidze, co potrafią na tle lepszych lub gorszych zagranicznych. Za nazwiska i koleżeństwo już dosyć powołań było. I tak na koniec jeszcze jedno pytanie: Kto w tej lidze oglądał reprezentantki na Euro 2015? Ślimak? Nie wierzę

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:23

ok moze Misiuk to byla pomylka z rozpedu napisana.....
pytnie kogo innego bys powolal do tej 18 ktora zaczela zgrupowanie i Slimak jzu sobie sam mogl wyrobic zdanie?
ile nazwisk byloby innych - jedno ,dwa co i tak by obrazu tej kadry nie zmienlo moim zdaniem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 10:28

tommiiii pisze:ok moze Misiuk to byla pomylka z rozpedu napisana.....
pytnie kogo innego bys powolal do tej 18 ktora zaczela zgrupowanie i Slimak jzu sobie sam mogl wyrobic zdanie?
ile nazwisk byloby innych - jedno ,dwa co i tak by obrazu tej kadry nie zmienlo moim zdaniem

Ok. Masz rację, wyżej podane przez ciebie nazwiska były dobrym strzałem i tego nie neguję. Jedno jest pewne, obiektywnie przyszły SELEKCJONER, bo tak kojarzę tą funkcję musi na co dzień obserwować te panie w TBLK. Kilka ważnych eliminacji można poświęcić, a nie w panice robić coś na siłę, jak to było dotychczas. Żenadą okazał się i przykładem występ w Rumunii pani z nr 15 w barwach biało-czerwonych. Z tego co wiem obserwatorzy mieli ubaw.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:32

nie to ze jestem jej adwokatem bo jej wystep byl zenujacy ale kogo innego bys powolal na jej miejsce
od momentu kiedy dolaczyla do rozgrywek grala na poziomie podobnym do innych jej konkurentek
a pojechala pewnie dlatego ze Slimak ja zna i jej ufa
nie ma co sie czarowac kazdy trener ma swoje faworytki j jak jest dwoch porownywalnych graczy zawsze wybierze swoja
uwazam ze selekcja na mistrzostwa byla przeprowadzona moze nie bardzo dobrze ale dobrze bo lepszych niestety nie znajdziemy
co innego popisy tych pan na mistrzostwach to juz inna para kaloszy

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 10:36

tommiiii pisze:nie to ze jestem jej adwokatem bo jej wystep byl zenujacy ale kogo innego bys powolal na jej miejsce

Tu nawet nie chodzi o to, bo żenujący zanotowało kilka innych pań, ale postronnym obserwatorom wydawało się, że ta dziewczyna nie jest w pełni zdrowa!!! zwłaszcza na wysiłek na takiej imprezie. To nie była TBLK tylko mistrzostwa Europy seniorek i mecze dzień po dniu.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:46

to sie nie zgodze...ona zawsze tak wyglada po tylu kontuzjach ma taki styl poruszania a ze wyglada to jak wyglada to inna sprawa.........

moim zdaniem Pzkosz ma dwa wyjscia :
1) dac kadre trenerowi zagranicznemu lub Omaniczowi z nastawieniem na te eliminacje i awans do nastepnych ME - dla mnie to bezsensowna opcja bo nawet po awansie 3/4 tego skladu nie pojedzie na mistrzostwa a stracimy dwa lata na odmlodzenie kadry co jest nieuniknione (juz teraz nasza kadra byla najstarsza na mistrzostwach)
2) dac kadre mlodemu Polakowi z zadaniem odmlodzenia kadry i przygotowac sie na 4/5 lat posuchy - przy odrobinie szczescia postawic mu zadanie awansu do ME 2019 co nie bedzie latwe i zmienic sztab trenerski w SMS - bo od pokolenia Pawlak Leciejewskiej Miedzik Krezel nie byli w stanie przygotowac kogokolwiek na poziom reprezentacyjny majac wprost idealne warunki (obiekty , treningi przez caly rok itp)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 10:49

tommiiii pisze:to sie nie zgodze...ona zawsze tak wyglada po tylu kontuzjach ma taki styl poruszania a ze wyglada to jak wyglada to inna sprawa.........

moim zdaniem Pzkosz ma dwa wyjscia :
1) dac kadre trenerowi zagranicznemu lub Omaniczowi z nastawieniem na te eliminacje i awans do nastepnych ME - dla mnie to bezsensowna opcja bo nawet po awansie 3/4 tego skladu nie pojedzie na mistrzostwa a stracimy dwa lata na odmlodzenie kadry co jest nieuniknione (juz teraz nasza kadra byla najstarsza na mistrzostwach)
2) dac kadre mlodemu Polakowi z zadaniem odmlodzenia kadry i przygotowac sie na 4/5 lat posuchy - przy odrobinie szczescia postawic mu zadanie awansu do ME 2019 co nie bedzie latwe i zmienic sztab trenerski w SMS - bo od pokolenia Pawlak Leciejewskiej Miedzik Krezel nie byli w stanie przygotowac kogokolwiek na poziom reprezentacyjny majac wprost idealne warunki (obiekty , treningi przez caly rok itp)

Podpisuję się pod tym również. Tylko nie dać tej kadry Skrzeczowi 8)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 10:51

teraz pozostaje przy opcji nr 2 znalez mlodego polskiego trenera co tez nie bedzie latwe:)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 11 lipca 2015, 18:02

moze nie ten dzial ale co mi tam
kolejne zmarnowane popoludnie - mecz U20 z Portugalia
mlode nadzieje naszej koszykowki w trzech kwartach nie sa w stanie przekroczyc 10 pkt....z Portugalia!!!!!! wiem ze slabych juz nie ma ale litosci.....3/4 zawodniczek po SMS a o zastawieniu nikt pojecia nie ma....Stankiewicz musi sie nauczyc grac w koszykowke bo pojecia o tym nie ma....jak straci przewage motoryczna skonczy tak jak Skobel albo i gorzej bo jest nizsza.....wyszkolenie graczy wysokich -jest cos takiego???? Szajtauer musi sobie uzmyslowic ze to nie pilka reczna gdzie mozna sie zmieniac na atak i na obrone.....Naczk zostala stlamszona przez Portugalki tak ze ustawic akcji nie moze......
proces odmlodzenia kadry niestety konieczny bedzie bardzo ale to bardzo bolesny!!!!!!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 lipca 2015, 18:07

tommiiii pisze:moze nie ten dzial ale co mi tam
kolejne zmarnowane popoludnie - mecz U20 z Portugalia
mlode nadzieje naszej koszykowki w trzech kwartach nie sa w stanie przekroczyc 10 pkt....z Portugalia!!!!!! wiem ze slabych juz nie ma ale litosci.....3/4 zawodniczek po SMS a o zastawieniu nikt pojecia nie ma....Stankiewicz musi sie nauczyc grac w koszykowke bo pojecia o tym nie ma....jak straci przewage motoryczna skonczy tak jak Skobel albo i gorzej bo jest nizsza.....wyszkolenie graczy wysokich -jest cos takiego???? Szajtauer musi sobie uzmyslowic ze to nie pilka reczna gdzie mozna sie zmieniac na atak i na obrone.....Naczk zostala stlamszona przez Portugalki tak ze ustawic akcji nie moze......
proces odmlodzenia kadry niestety konieczny bedzie bardzo ale to bardzo bolesny!!!!!!!!

Jeszcze jest Wera 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”