Kosz-ykarz pisze:Przecież Ashley Shileds miala u was zostać , wraz z Paris Johnson....
jak rozumiem wypowiedzi Prezesa Witkowskiego nie jest to wykluczone
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Kosz-ykarz pisze:Przecież Ashley Shileds miala u was zostać , wraz z Paris Johnson....
Kontrakt miałem na kolejny sezon, ale jeszcze w czasie pierwszej rundy play off zapytałem prezesa, czy nie lepiej byłoby dla klubu, gdybyśmy się rozstali. Moim asystentem był Arkadiusz Rusin, bardzo dobry trener, który powinien dostać szansę dla dobra polskiej koszykówki. Do rozmowy wróciliśmy po sezonie i uznaliśmy, że tak będzie lepiej. Klubowi to było na rękę, bo budżet ma być mniejszy. Sam chciałem wrócić już na Litwę po latach zawodowej tułaczki. Ostatecznie zatrzymałem się w Toruniu, ale stąd jednak do domu mam dwa razy bliżej. Może trudno w to uwierzyć po takim dobrym sezonie, ale taka jest prawda.
Ałgaja pisze:A wracając do domysłów pt. czemu Palauskas odszedł ze Ślęzy to sam o tym mówi tak:Kontrakt miałem na kolejny sezon, ale jeszcze w czasie pierwszej rundy play off zapytałem prezesa, czy nie lepiej byłoby dla klubu, gdybyśmy się rozstali. Moim asystentem był Arkadiusz Rusin, bardzo dobry trener, który powinien dostać szansę dla dobra polskiej koszykówki. Do rozmowy wróciliśmy po sezonie i uznaliśmy, że tak będzie lepiej. Klubowi to było na rękę, bo budżet ma być mniejszy. Sam chciałem wrócić już na Litwę po latach zawodowej tułaczki. Ostatecznie zatrzymałem się w Toruniu, ale stąd jednak do domu mam dwa razy bliżej. Może trudno w to uwierzyć po takim dobrym sezonie, ale taka jest prawda.
http://www.pomorska.pl/sport/koszykowka ... ,10134792/
Intensywne prace w ekipie beniaminka. "Marzy nam się walka o ósemkę"
TS Ostrovia Ostrów to beniaminek Tauron Basket Ligi Kobiet. Włodarze klubu solidnie pracują i przygotowują się do debiutanckiego sezonu w elicie. Aktualnie trwają intensywne prace nad składem i budżetem na sezon 2016/2017.
Nowy sezon koszykarski w Ostrowie Wielkopolskim zapowiada się niezwykle interesująco. Miasto to bowiem jest jednym z pięciu w naszym kraju, które będzie miało dwa zespoły w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce. Do BM Slam Stal Ostrów Wielkopolski występującej w TBL dołączyła bowiem Ostrovia, która będzie beniaminkiem w TBLK.
W kobiecej drużynie trwają obecnie przygotowania do gry wśród najlepszych. - Obecnie jesteśmy w momencie finalizacji umów ze sponsorami i oczekiwania na deklarację pomocy finansowej z urzędu miasta. Nie ukrywam, że ten czynnik jest kluczowy na tym etapie organizacji budżetu. Wierzę, że miasto będzie zainteresowane wsparciem drużyny, która w dużej mierze oparta jest na barkach ostrowianek - mówi Alicja Płóciennik, prezes klubu.
Trener klubu Wojciech Szawarski marzy o tym, aby udało się stworzyć skład i budżet pozwalający włączyć się do walki o ósemkę. Szawarski, który w trakcie minionego sezonu przejął drużynę po ś.p. Andrzeju Kowalczyku, pozostanie na swoim stanowisku. - Mamy gotowy plan przygotowań do sezonu i cały czas poszukujemy wzmocnień, które są oczywiście uzależnione od możliwości budżetowych klubu - wyjaśnia Szawarski.
Kto zagra w Ostrovii? Istotnym jest fakt, iż klub porozumiał się już z większością zawodniczek, które wywalczyły awans. Jak udało nam się dowiedzieć do kadry dołączyć mają dwie, może trzy koszykarki. - Na razie nie będziemy zdradzać personaliów zawodniczek z jakimi rozmawiamy - ucina jednak prezes Płóciennik.
Nie wiadomo czy beniaminek wzmocni się koszykarkami zagranicznymi, bo jedną z opcji jest gra polskim składem. W klubie nie wyklucza się jednak zatrudnienia koszykarek zagranicznych
Maurita Reid zostaje w Artego Bydgoszcz
Jedna z kluczowych koszykarek pozostaje w ekipie wicemistrza Polski. Mowa o Mauricie Reid, która kolejny sezon na parkietach Tauron Basket Ligi Kobiet spędzi w drużynie Artego Bydgoszcz.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 76 gości