TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kosz-ykarz
Junior

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: Kosz-ykarz » 21 sierpnia 2019, 19:31

basket75 pisze:Ok Mama... sorry, nie wyczułem ironii z Twojej strony :) Eurobasket to fajny portal ale w przypadku kk ma spore luki w składach i w szybkości informacji. No ale i tak chwała im za to co robili i robią od lat - duża skarbnica wiedzy, statystyk itd...

Kosz-ykarz pisze:a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)
Ps. wychodzi ze przyszlo az 6 nowych Polek , no dziwne to zwlaszcza jak slyszalo sie o dlugach i walce o licencje

A ja się nie dziwię tak "szerokiemu" składowi. Pamiętasz sytuacje z poprzednich lat, gdzie w trakcie sezonu część zawodniczek odchodziła z Torunia? Trzeba pamiętać też o ew kontuzjach (odpukać, ale trzeba dmuchać na "zimne"). Z resztą 11-12 zawodniczek to absolutne minimum. Oczywiście zawodowych kontraktów nie musi być tyle samo.

Tak jeszcze przy okazji...Pani K i Pan K chyba na serio nie zdają sobie sprawy z tego, że te ich "mokre oczka" kiedyś nie "zadziałają" i w pewnym momencie spirala długów udusi ten klub (sekcję seniorską kk).

Słyszałem już teksty, że w sumie praktycznie wszyscy poszli jeszcze raz na "ugodę", bo niby gdyby zespół nie został zgłoszony do rozgrywek ekstraklasy, to nikt z tych, którym ten klub jest winien pieniążki...nigdy by ich nie zobaczył... Tyle tylko, że po wycofaniu zespołu seniorek z ekstraklasy...klub MMKS Katarzynki nie przestałby istnieć, więc istniałby podmiot, który winien byłby te pieniądze...

Na koniec warto wspomnieć podejście Pani K i Pana K do wiernych kibiców. Ma ich głęboko w 4 literach, co pokazuje cisza na oficjalnej stronie i profilu na FB...

w jakims sensie na pewno masz racje , to ze duet K&K jest w zasadzie chyba tylko dla siebie i pod siebie .

osobiscie liczylem na waski sklad bo jesli ma byc sezon na przetrwanie i mega oszczednie to powinno być waski sklad . Mam nadzieje ze jednak Marzena Marciniak czy Poleszak nie beda bo to jest po prostu szrot . Duzo ciekawiej z Parzenska i Zukowska czy Telenga Po prostu jedna wielka zagadka bo wiekszosc zawodniczek mloda , niedoswiadczona etc , zobaczymy jak to sprobuje posladac pani Szakirowa

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 19:35

Pamiętaj jednak, że trzeba mieć zawodniczki do protokołu meczowego (tak u siebie, jak i przede wszystkim na wyjazdy). Do tego, jak już wspomniałem trzeba uwzględnić ryzyko kontuzji, itd, itp...

Najwięcej z gry w Toruniu pod okiem Szakirovej powinny zyskać 4 i 5 - wiadomo - to były pozycje Elen... Zwłaszcza liczę na rozwój Telengi, skoro nowy trener reprezentacji seniorek naszego kraju - mr Kovacik planuje odmłodzić kadrę...

mama
Żak

Postautor: mama » 21 sierpnia 2019, 21:06

Widze tutaj, ze jest podany sklad Torunia, a na ta chwile podpisany jest kontrakt z 1 zawodniczka.

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 21:23

mama pisze:Widze tutaj, ze jest podany sklad Torunia, a na ta chwile podpisany jest kontrakt z 1 zawodniczka.

Do następnego wtorku ma być komplet? Z Taylor Manuel aktualne? :) Bo chciałem ją zobaczyć na żywo :)

https://www.youtube.com/watch?v=eyvEGPVz6jE&t=3s

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 22 sierpnia 2019, 06:46

Kosz-ykarz pisze:
bart_81 pisze:
Kosz-ykarz pisze:a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)
Ps. wychodzi ze przyszlo az 6 nowych Polek , no dziwne to zwlaszcza jak slyszalo sie o dlugach i walce o licencje

Dobrze wiecie skąd macie licencje i nie oszukujmy się, ale będziecie wśród 4 najsłabszych ekip zbliżającego się sezonu.

prosze jaka sympatia , az bije , wiec ja wam zycze zakonczenia sezonu poza podium , za CCC , Artego i Gdynią... :shock: :evil:

a ja uwazam ze Toruń bedzie spokojnie w play off , w okolicy miejsc 7-8 z Wisłą .

Chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca to co napisałem patrząc po emotikonach. Realnie ocenilem szanse i to jest moje zdanie. Zarówno Politechnika jak i Wisła mają skład lepszy od Waszego i tyle.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 08:47

Roman Szabla pisze:Tak jak idą informacje z Torunia, to świadczy o tym bałaganie tam. Potłuczone gary! Myślę, że Marciniak może i jest, ale nie Daria tylko ta "pruszkowska" Marzena. Ostatnio pomylili trenera asystenta z jakimś innym facetem, teraz pochrzanili zawodniczki. Piszą Polszek(!), a chyba chodzi o Poleszak, ale ona przecież podpisała już gdzieś kontrakt w I lidze. Żeby im się tylko ligi nie pomyliły!

Błędy zdarzają się WSZYSTKIM tylko nie WSZYSCY je tak pięknie jak Ty komentują
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 09:04

Do mama (zakładam, ze jesteś kobietą) piszesz o jednym kontrakcie w Toruniu? A nieprawda......nie pisuję z zawodniczkami o transferach, kasie i ich chłopakach lub dziewczynach, ale niejaka Karolina Podkańska, jako jedna z nielicznych "gwiazdeczek", które trafią do Torunia przyznała się, że będzie tu grać, a nawet śpiewać 8) nie przyznała się natomiast zapowiadana przez tommmmiiii w Toruniu wielka nadzieja białych Martyna Leszczyńska

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 sierpnia 2019, 09:19

bart_81 pisze:
Kosz-ykarz pisze:
bart_81 pisze:
Dobrze wiecie skąd macie licencje i nie oszukujmy się, ale będziecie wśród 4 najsłabszych ekip zbliżającego się sezonu.

prosze jaka sympatia , az bije , wiec ja wam zycze zakonczenia sezonu poza podium , za CCC , Artego i Gdynią... :shock: :evil:

a ja uwazam ze Toruń bedzie spokojnie w play off , w okolicy miejsc 7-8 z Wisłą .

Chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca to co napisałem patrząc po emotikonach. Realnie ocenilem szanse i to jest moje zdanie. Zarówno Politechnika jak i Wisła mają skład lepszy od Waszego i tyle.

Jak dla mnie jak po twierdzi się ten skład Torunia to wszystkie powyżej 11 miejsca to zaskoczenie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 22 sierpnia 2019, 11:49

No i Taylor MANUEL również nie zagra w Toruniu: https://www.youtube.com/watch?v=eyvEGPVz6jE&t=3s

Szkoda, szkoda...byłem bardzo ciekawy, jakby poradziła sobie w polskiej lidze?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 12:56

basket75 pisze:No i Taylor MANUEL również nie zagra w Toruniu: https://www.youtube.com/watch?v=eyvEGPVz6jE&t=3s

jeszcze są dwie opcje z USA na centra oraz UWAGA dwie Ruskie na skrzydło i guard od.....pana Zalkina

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 12:58

Greebo pisze:
Jak dla mnie jak po twierdzi się ten skład Torunia to wszystkie powyżej 11 miejsca to zaskoczenie.

Po tym wpisie Katarzynki zastanawiają się czy w ogóle zagrać w BLK :lol:

mama
Żak

Postautor: mama » 22 sierpnia 2019, 13:26

matrix pisze:Do mama (zakładam, ze jesteś kobietą) piszesz o jednym kontrakcie w Toruniu? A nieprawda......nie pisuję z zawodniczkami o transferach, kasie i ich chłopakach lub dziewczynach, ale niejaka Karolina Podkańska, jako jedna z nielicznych "gwiazdeczek", które trafią do Torunia przyznała się, że będzie tu grać, a nawet śpiewać 8) nie przyznała się natomiast zapowiadana przez tommmmiiii w Toruniu wielka nadzieja białych Martyna Leszczyńska

I sam wskazales, ktory kontrakt jest z podpisem.

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 22 sierpnia 2019, 13:37

matrix pisze:
basket75 pisze:No i Taylor MANUEL również nie zagra w Toruniu: https://www.youtube.com/watch?v=eyvEGPVz6jE&t=3s

jeszcze są dwie opcje z USA na centra oraz UWAGA dwie Ruskie na skrzydło i guard od.....pana Zalkina

Chyba Zaikina :) Wszystkie ciekawsze zawodniczki od Igora już z kontraktami, tak w ekstraklasie rosyjskiej jak i na jej zapleczu. Zostało jeszcze kilka nazwisk...ale uwierz mi słaby i bardzo słaby poziom. To już chyba lepiej ściągnąć młode, obiecujące Polki, im dać szansę. Przynajmniej jakieś pożytek dla naszego kraju i reprezentacji (np młodzieżowych).

ps: Jak Was stać (bo tego ile kasy macie lub na 100% będziecie mieć do 31 grudnia 2019, to pewnie i Pani K i Pan K nie wiedzą), to wciąż wolna jest: https://firstpick.com.br/players/all/khaalia-hillsman

Wiele kasy to ona pewnie nie chce, a przynajmniej jest ograna w naszej ekstraklasie i wiadomo czego można się po niej mniej więcej spodziewać :) No i ma te 197 cm wzrostu :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 14:25

Hilsman ok ale agent nie ten co trzeba 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 16:15

mama pisze:
I sam wskazales, ktory kontrakt jest z podpisem.

Raczej zawodniczka wskazała, co jest w Naszym toruńskim "bagnie" rzadkością (z kolei niejaka Piędel Kinga zaprzecza, a zawodniczką Torunia raczej będzie. Kontrakt ma też Emilia Tłumak, a 1+1 to już 2 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”