basket75 pisze:Ok Mama... sorry, nie wyczułem ironii z Twojej strony :) Eurobasket to fajny portal ale w przypadku kk ma spore luki w składach i w szybkości informacji. No ale i tak chwała im za to co robili i robią od lat - duża skarbnica wiedzy, statystyk itd...Kosz-ykarz pisze:a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)
Ps. wychodzi ze przyszlo az 6 nowych Polek , no dziwne to zwlaszcza jak slyszalo sie o dlugach i walce o licencje
A ja się nie dziwię tak "szerokiemu" składowi. Pamiętasz sytuacje z poprzednich lat, gdzie w trakcie sezonu część zawodniczek odchodziła z Torunia? Trzeba pamiętać też o ew kontuzjach (odpukać, ale trzeba dmuchać na "zimne"). Z resztą 11-12 zawodniczek to absolutne minimum. Oczywiście zawodowych kontraktów nie musi być tyle samo.
Tak jeszcze przy okazji...Pani K i Pan K chyba na serio nie zdają sobie sprawy z tego, że te ich "mokre oczka" kiedyś nie "zadziałają" i w pewnym momencie spirala długów udusi ten klub (sekcję seniorską kk).
Słyszałem już teksty, że w sumie praktycznie wszyscy poszli jeszcze raz na "ugodę", bo niby gdyby zespół nie został zgłoszony do rozgrywek ekstraklasy, to nikt z tych, którym ten klub jest winien pieniążki...nigdy by ich nie zobaczył... Tyle tylko, że po wycofaniu zespołu seniorek z ekstraklasy...klub MMKS Katarzynki nie przestałby istnieć, więc istniałby podmiot, który winien byłby te pieniądze...
Na koniec warto wspomnieć podejście Pani K i Pana K do wiernych kibiców. Ma ich głęboko w 4 literach, co pokazuje cisza na oficjalnej stronie i profilu na FB...
w jakims sensie na pewno masz racje , to ze duet K&K jest w zasadzie chyba tylko dla siebie i pod siebie .
osobiscie liczylem na waski sklad bo jesli ma byc sezon na przetrwanie i mega oszczednie to powinno być waski sklad . Mam nadzieje ze jednak Marzena Marciniak czy Poleszak nie beda bo to jest po prostu szrot . Duzo ciekawiej z Parzenska i Zukowska czy Telenga Po prostu jedna wielka zagadka bo wiekszosc zawodniczek mloda , niedoswiadczona etc , zobaczymy jak to sprobuje posladac pani Szakirowa