TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 lipca 2005, 15:23

Seba pisze:Ja myślę więc, że nic się nie zmieni - Proszczenko i Makowska zostaną w swoich klubach ;) :)

A jak nie zostaną, to będzie znaczyło, że nie myślisz? Czy tylko, że słabo myślisz? :lol:

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 06 lipca 2005, 16:31

BEZ SENSU!
Ten temat mija się z celem. Po jaką cholerę pisać o tranferach, skoro zaraz znajduje się ktoś "kto wie lepiej" i twierdzi, że to nieprawda. A na koniec i tak nikt nie zwróci uwagi na to kto miał rację i komu mozna zaufać co do takich informacji.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 lipca 2005, 16:43

qiero nie wiem do kogo pijesz z tym postem, natomiast ja tylko pisze co wiem lub co slysze (nie zawsze musi byc to prawda) jednak dziele sie tu czy na stronie klubu w komentarza co w trawie piszczy... jestem za tym co pisze Seba. Mamy klasowa rozgrywajaca (Marczanke) wiec po cholere nam Proszczenko (szczegolnie ze chce takie chore pieniadze). Oczywisice brak u nas mlodziezy by wprowadzac kogos, ale nic nie stoi na przeszkodzie porozgladac sie po 1 ligowych druzynach i wziasc jakas mloda, perspektywiczna rozgrywajaca z korzyscia dla obu stron. Jeden minus to pieniadze za wychowanie jakie by trzeba bylo zaplacic.... A wracajac do sprawy Proszczenko i jej kontraktu pokaz mi qiero informacje oficjalna ?? z tego co ja wiem to na dzien dzisiejszy Proszczenko nie jest ani zawodniczka Brzegu ani Chelma.... gdzie zagra... tak szczerze to mnie grzeje!! Fakt ze u nas ukazala sie taka informacja jedna czy druga... jednak my te artykuly z Cavkiem piszemy na zasadzie informacji jakie zostana nam przekazane przez telefon od osob zajmujacych sie klubem. Dla mnie narazie temat Proszczenko jest ZAMKNIETY do momentu oficjalnej informacji a najlepiej droga telefoniczna i rozmowa z sama Lena. Moze do takiego rozwiazania niedlugo sam przystapie.... zastanawiam sie narazie...... :P

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 06 lipca 2005, 16:50

do nikogo nie piję, pisze tylko o sytuacji jak się wytworzyła odnośnie pisania o transferach.

A jeśli chodzi o Lenę (i nie tylko), to wszystkie informacje jakie podałem, to były OFICJALNE informacje z klubu, z przyzwoleniem, że moge je podać w interecie i w prasie (też jako oficjalne).

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2005, 17:01

Don Igłata pisze:
Seba pisze:Ja myślę więc, że nic się nie zmieni - Proszczenko i Makowska zostaną w swoich klubach ;) :)

A jak nie zostaną, to będzie znaczyło, że nie myślisz? Czy tylko, że słabo myślisz? :lol:

:D Ostatnio z myśleniem u mnie słabo... to fakt :) Zawsze można Donie poprzeć ten dylemat małym zakładzikiem o piwo ;) hihihi

Qiero - myślę, że po prostu niektórzy traktują pewne sprawy zbyt serio i tym samym wplątujemy się zupełnie niepotrzebnie w rozgrywki medialne, które raczej z solidnością wiadomości nie mają nic pewnego. Jednak mimo wszystko myślę (tak, tak... hihi), że temat jest potrzebny, bo z tych wszystkich informacji przy odrobinie wprawy da się jednak wydobyć te w miarę pewne, czy ciekawsze. Idzie nam średnio, ale jednak mimo wszystko póki co oprócz kilku małych utarczek i jednej dość poważnej wpadki z Proszczenko (która myślę, że wszystkim dała nauczkę, że nawet informacje z własnego klubu trzeba przefiltrować) nie jest tak zle... więc sądzę, że temat jest potrzebny... a dyskusja o transferach tym bardziej(bo przypominam, że ten wątek tylko i wyłącznie temu służy, a wiadomości w miarę solidne pojawiać się powinny w tym drugim - Transfery)

Matii - co do młodych zawodniczek... wiele jest przykładów, że chcieć to móc... choć fakt, że, żeby na naszej pustyni szkoleniowej coś ciekawego znależć i potem nie dać się wyrolować komuś innemu, to trzeba się niezle nachodzić, a potem nagłaskać... no chyba, że stosować mniej honorowe metody ;))) ale tego nie popieramy chyba wszyscy... Co do Proszczenko - myślę, że o oficjalności informacji dotyczącej transferu zawodniczki można mówić dokładnie wtedy, kiedy potwierdzi ten fakt ona sama... klubom często zależy na szumie medialnym... zresztą była już o tym mowa. Myślę też, że informacje o tych wielkich żądaniach zawodniczki to też w dużym stopniu zabieg klubu, więc może warto się wstrzymać z tak kategorycznym stawianiem sprawy. Po pierwsze wszystko zależy od punktu widzenia... po drugie nie znamy tak szczerze mówiąc stanowiska zawodniczki... a po trzecie niedogadali się i koniec :) Myślę, że na tym powinniśmu tu na forum poprzestać... będzie zdrowiej :) Tak na marginesie nie wierzę, że Brzeg byłby w stanie dać więcej albo choćby tyle samo...

Pozdrowionka.

Ps. Czy ktoś wie, co siędzieje w Jeleniej Górze? Coś dziwnie cicho... hmmmm...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 06 lipca 2005, 17:10

jeśli chodzi o szum medialny wokół transferów, to naszemu klubowi wyjątkowo na tym nie zależy, myślę, że wiadomo z jakich powodów... i kontynuując sprawe kasy :D to fakt, Odra nie może oferować jej wielkiej, ale od pewnego czasu ma ugruntowaną opinię klubu, który płaci co miał zapłacić.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 lipca 2005, 18:55

qiero napisales " to wszystkie informacje jakie podałem, to były OFICJALNE informacje z klubu, z przyzwoleniem, że moge je podać w interecie i w prasie (też jako oficjalne)."

jezzeli czytales uwaznie co napisalem to ja rowniez wszystko pisalem na takiej samej zasadzie jak Ty.... i co ?? ja tez sie przejechalem na tym co mi powiedzieli z klubu... i jak widac to co pisal Seba.. chyba im zalezalo na szumie !! martwi mnie to bo teraz kazda informacje jaka bede podawal ja czy Cavek na stronie bedziecie czytac przez palce... ale coz, rozumiem dlaczego.... wiec qiero masz przyklad malutki....

wiec co do podpisania kontraktu Leny z ktorymkolwiek klubem wstrzymam sie.... moze to bedzie Brzeg.... moze Chelm... a moze jakis inny.... postaram sie troche pokrecic w tym temacie sam i znalesc odpowiedz... kto wie... moze od samej zawodniczki...

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 lipca 2005, 20:16

Seba pisze:
Don Igłata pisze:

:D Ostatnio z myśleniem u mnie słabo... to fakt :) Zawsze można Donie poprzeć ten dylemat małym zakładzikiem o piwo ;) hihihi

...

Jak się spotkamy, to z Tobą mogę wypić jak postawisz i bez zakładu.
Następną kolejkę ja stawiam. :D

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 lipca 2005, 20:46

Seba pisze:Tak na marginesie nie wierzę, że Brzeg byłby w stanie dać więcej albo choćby tyle samo...

W tym zagwozdka, że w ostatnich wielu latach Brzeg jak" mówi", że daje ... to daje; a są tacy, że jak" mówią" że dają ... to mówią. :lol: :lol: :lol:

Domel
Nowy na forum

Postautor: Domel » 07 lipca 2005, 12:38

Don Igłata pisze:
Seba pisze:Tak na marginesie nie wierzę, że Brzeg byłby w stanie dać więcej albo choćby tyle samo...

W tym zagwozdka, że w ostatnich wielu latach Brzeg jak" mówi", że daje ... to daje; a są tacy, że jak" mówią" że dają ... to mówią. :lol: :lol: :lol:

Dokładnie tak samo zgadzam sie z Tobą Don Igłata, brzeski klub jest biedny, ale za to uczciwy, nawet dlugi po poprzednim sponsorze spłaca systematycznie i przez to jest mniej pieniedzy jest na dodatkowe wzmocnienia.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 07 lipca 2005, 14:58

Jeszcze raz wracam do sprawy transferów Odry i pewnych nieścisłości z nimi związanych. Te nieścisłości właściwie wynikały z postów innych osób... Byłem dzisiaj w klubie i mogę zapewnić, że zawodniczki, o których pisałem, że przychodzą lub zostają w Brzegu są pewne. Widziałem kontrakty na własne oczy i podpisy na nich, w tym Agnieszki Makowskiej i Leny Proszczenko, o których najwięcej pisano.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 lipca 2005, 16:06

Ależ ja np nie mam powodu zeby Ci nie wierzyć Qiero. W zasadzie bardziej wierzę Tobie niż Makowskiej, która uprawia swoista politykę i robi w jajo naszych ludzi w klubie, szczerze mówiąc nie wiem na co liczy, tzn wiem na co :D ale te działania sa conajmniej śmieszne gdy jest tajemnicą poliszynela jak sprawa wygląda. Wszyscy o tym wiemy, wiedza trenerzy innych klubów niż ŁKS i Odra a pani M. myśli ze to tajemnica :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 07 lipca 2005, 16:23

Mikey pisze:Ależ ja np nie mam powodu zeby Ci nie wierzyć Qiero. W zasadzie bardziej wierzę Tobie niż Makowskiej, która uprawia swoista politykę i robi w jajo naszych ludzi w klubie, szczerze mówiąc nie wiem na co liczy, tzn wiem na co :D ale te działania sa conajmniej śmieszne gdy jest tajemnicą poliszynela jak sprawa wygląda. Wszyscy o tym wiemy, wiedza trenerzy innych klubów niż ŁKS i Odra a pani M. myśli ze to tajemnica :)

nie wiem o co dokładnie chodzi, ale kilka tygodni temu usłyszałem u nas, że sama zawodniczka powiedziała, że już mozna napisać o jej przejściu...

Domel
Nowy na forum

Postautor: Domel » 07 lipca 2005, 17:03

qiero pisze:Jeszcze raz wracam do sprawy transferów Odry i pewnych nieścisłości z nimi związanych. Te nieścisłości właściwie wynikały z postów innych osób... Byłem dzisiaj w klubie i mogę zapewnić, że zawodniczki, o których pisałem, że przychodzą lub zostają w Brzegu są pewne. Widziałem kontrakty na własne oczy i podpisy na nich, w tym Agnieszki Makowskiej i Leny Proszczenko, o których najwięcej pisano.

Mój ojciec także potwierdza te wiadomości, był w klubie rozmawiał z kierownikiem drużyny, chociaż samych kontraktów nie widział 8)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 07 lipca 2005, 20:56

Mikey pisze:Ależ ja np nie mam powodu zeby Ci nie wierzyć Qiero. W zasadzie bardziej wierzę Tobie niż Makowskiej, która uprawia swoista politykę i robi w jajo naszych ludzi w klubie, szczerze mówiąc nie wiem na co liczy, tzn wiem na co :D ale te działania sa conajmniej śmieszne gdy jest tajemnicą poliszynela jak sprawa wygląda. Wszyscy o tym wiemy, wiedza trenerzy innych klubów niż ŁKS i Odra a pani M. myśli ze to tajemnica :)

No i znowu sie czepiasz Szopena-ne ladnie :P

Jako iż każdy bezsens ma swój cel więc poczynania Szopena (choć na 1 rzut oka wydają sie głupie) mają konkretny cel i nie nam oceniać czy jest cacy czy bee

Uprzedzając następne pytanie..Dalej bede jej "bronić" na forum :mrgreen:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”