TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 lipca 2005, 21:51

ale ten cel chyba tylko dla dzieci jest tajemnicą - po prostu jak najdłużej nie chce przesunąć się w kolejce do skarbnika klubu na koniec...
zresztą - ogólnie jak dla mnie cała ta sprawa to "rybka"...
my na tym niewiele stracimy - a Brzeg jeszcze mniej zyska, a cała sprawa tylko o to - że w "TRANSFERY" musimy koncentrować się na niepodważalnym identyfikowaniu kolorów :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 lipca 2005, 22:09

Pamela pisze:No i znowu sie czepiasz Szopena-ne ladnie :P

Jako iż każdy bezsens ma swój cel więc poczynania Szopena (choć na 1 rzut oka wydają sie głupie) mają konkretny cel i nie nam oceniać czy jest cacy czy bee

Uprzedzając następne pytanie..Dalej bede jej "bronić" na forum :mrgreen:
Widzisz Pamela każdy ma swojego własnego Szopena, którego bedzie bronić na forum i ja nie mam nic przeciwko temu. Cel jak wspomniał simon jest oczywisty, bo jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi. Czy ja się jej czepiam...? Nie wydaje mi się że bardziej niż innych, a ze sama komplikuje całą sytuacje więc sie czepiam :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 lipca 2005, 22:18

Niestety, obserwacja "karier" zawodniczek odchodzących z ŁKS raczej optymizmem nie napawa - zatem widoki, szczególnie po takim sportowym "awansie" dość średnie - ale co tam. Zrobiła sporo dla ŁKS w tym sezonie i za to jej dzięki - zaowocowało to nawet kadrą, także sukces zespołu stał się także podstawą do sukcesu indywidualnego - zawsze miło potem o takich "pięciu minutach" wnukom opowiadać...
Powodzenia zatem Agnieszka "na nowej drodze... kariery" - dobrze, że przenosisz się choć do klubu z ekstra kibicami :D

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 07 lipca 2005, 22:41

Seba, daj u nas w odeszły Nadzeyę Drozd, nie wiem gdzie zagra, ale nie u nas.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 08 lipca 2005, 00:26

Seba, dlaczego zmieniles kolor u nas jesli chodzi o Dorote Piatkowska ??

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lipca 2005, 06:26

Matii pisze:Seba, dlaczego zmieniles kolor u nas jesli chodzi o Dorote Piatkowska ??

bo też się pojawił wywiad, w którym ktoś daje do zrozumienia, że rozmowy trwają...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 lipca 2005, 06:40

simon pisze:
Matii pisze:Seba, dlaczego zmieniles kolor u nas jesli chodzi o Dorote Piatkowska ??

bo też się pojawił wywiad, w którym ktoś daje do zrozumienia, że rozmowy trwają...

To nie był żaden wywiad, tylko jakis dziennikarzyna napisał, że być może Dorota trafi do ŁKS-u co już wtedy nie było prawdą, bo Dorota jest od 29 czerwca zawodniczką Meblotapu 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lipca 2005, 07:53

Hersi pisze:
simon pisze:

To nie był żaden wywiad, tylko jakis dziennikarzyna napisał, że być może Dorota trafi do ŁKS-u co już wtedy nie było prawdą, bo Dorota jest od 29 czerwca zawodniczką Meblotapu 8)
oki. oki - nie ma sprawy - zmieniamy zatem znów na zielono, skoro macie w tej sprawie pewność.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 08 lipca 2005, 09:23

Jezeli tak bardzo polegacie na prasie.... to prosze bardzo :)

Młodzież ze Wschodu w Meblotapie

Maryna Sazonenko przyjedzie na pierwsze zajęcia, które zaplanowałem na 10 sierpnia. Niewykluczone, że z młodziutką Ukrainką pojawi się także jedna z jej reprezentacyjnych koleżanek – mówi Sławomir Depta, trener Meblotapu AZS Chełm, który wraz z kierownikiem zespołu Grzegorzem Langiewiczem w środę przebywał w czeskim Brnie, gdzie rozgrywane są finały ME do lat 20

Depta i Langiewicz obejrzeli spotkanie Ukrainek z Francją oraz wygrany przez Polki mecz z Hiszpankami.
Maryna Sazonenko potwierdziła, że będzie grała w naszej drużynie. W Brnie rozmawialiśmy także z jej reprezentacyjną koleżanką, mierzącą 187 centymetrów skrzydłową, która wstępnie wyraziła chęć gry w Chełmie. Do konkretów przejdziemy jednak dopiero 15 lipca – mówi trener Depta.
W meczu Polek z Hiszpankami, który dał naszym koszykarkom awans do ścisłego półfinału, szkoleniowiec Meblotapu AZS bacznie przyglądał się mierzącej 180 cm Karolinie Kaczmarek.
– To ciekawa koszykarka, która ostatnio grała w Ostrovii. W tym spotkaniu zdobyła 7 punktów. Po meczu zamieniliśmy z nią kilka słów. Być może uzupełni naszą kadrę – dodaje Sławomir Depta.
Kierownik zespołu Grzegorz Langiewicz potwierdził, że bardzo prawdopodobny jest powrót do Chełma Joanny Górzyńskiej, która już grała w Meblotapie, a ostatnio była na urlopie macierzyńskim.

BAS Kurier Lubelski

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lipca 2005, 09:52

Nie myl pojęć - nie "polegam na prasie" tylko publikacje, które były przecież nie opracowaniem dziennikarskich widzimisie - tylko zapisem wywiadu z trenerem i prezesem zainteresowanego klubu, stanowią podstawę co do wątpliwości w temecie "zaklepania" kontraktów.
Po "prasówce" można zawodniczkę wpisać na czerwono, góra na pomarańczowo - a tu chodziło o przeniesienie (z nie potwierdzonego przecież oficjalnie przez zawodnika) zielonego powrotnie na pomarańczowy - jako przedwcześnie "zaklepany" - no bo skoro są jakiekolwiek jeszcze wątpliwości, widać ktoś komuś nie do końca jeszcze podał "kawe na ławe"...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 lipca 2005, 12:00

No widzisz Matii... i oto chodzi ;) Karo Kaczmarek teraz może pojawić się na czerwono - pełne prawo mamy zrobić trochę szumu informacyjnego.. hihih... Oczywiście tak długo, dopóki Mati nie potwierdzi podpisania kontraktu przez Karo w Ostrovii ;)

A co do Doroty - wydało się, kto zajmuje się tematem "Transfery" :D Ja tu tylko sprzątam... co oczywiste, bo się po prostu na tym nie znam!

Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lipca 2005, 12:31

Seba, a gdzie to słyszeliśmy coś podobnego?:

- co tam robisz, Franc?
- porządek...

:wink: :lol:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 08 lipca 2005, 12:33

simon pisze:
Hersi pisze:
simon pisze:

oki. oki - nie ma sprawy - zmieniamy zatem znów na zielono, skoro macie w tej sprawie pewność.

Mogę potwierdzić - rozmawiałem z Dorotą jakieś 2 dni temu i powiedziała że podpisała!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lipca 2005, 12:40

Viallos pisze:
simon pisze:
Hersi pisze:
simon pisze:

Mogę potwierdzić - rozmawiałem z Dorotą jakieś 2 dni temu i powiedziała że podpisała!

no - to "sprawę Doroty" mamy zamkniętą

Ps.A swoją drogą to zadziwia mnie nieświadomość i niewiedza ludzi, dla których kkosz to nie tylko pasja ale i praca...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 lipca 2005, 13:30

Simon - to nie tak... myślę, że w klubach zależy czasem tym, dla których to "praca", żeby sprawiać pozory, że wykonują ją lepiej niż wykonują ;) Stąd też takie zupełnie lewe informacje... robienie szumu wokół spraw, których od dawna nie ma lub nigdy nie było. Dla samego klubu to też dobry zabieg ("chłyt marketingowy".. hehe).. w końcu tyle zawodniczek się grą w nim interesuje, a jak któraś nie podpisze, to oczywście decyzja klubu, bo okazało się, że jest "be", za dużo chce za nic, albo jeszcze inny powód... Niestety za zdrowe to to nie jest, ale stąd też tym większa rola Forumowiczów, żeby nie wdawać się przy okazji gierek innych we wzajemne spięcia, ale starać się na spokojnie rozmawiać o faktach, demaskując zabiegi transferowe przy okazji tych faktów się odbywające. Oczywiście są tez sytuacje odwrotne - pilnowanie, żeby tego szumu nie było.. na przykład, gdy nie ma się czym pochwalić albo gdy własna koszykarka nie chce przedłużyć umowy ;)

Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”