MISTRZOSTWA KIBICÓW KK W KOSZYKÓWCE - POZNAŃ (24-25.IX.2005)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 sierpnia 2005, 17:51

Według mnie, 4x10 min to wcale nie będzie za dużo. Trzeba twardym być a nie miękim :!:
Jeśli chodzi o ilość, to według mnie lepiej będzie grać po 5 niż po 4 z jednym rezerwowym.

A w kwestii formalnej, to ustalajcie sobie zasady jakie tam chcecie. Jak komuś nie będą one pasować to nie przyjedzie. Proste.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 sierpnia 2005, 18:01

Szymon pisze:(...)
A w kwestii formalnej, to ustalajcie sobie zasady jakie tam chcecie. Jak komuś nie będą one pasować to nie przyjedzie. Proste.

Czyli widzę, że te wszystkie namowy, by coś robić wogóle i obietnice, że będziesz pomagał, nawet w tak prostej sprawie już zeszły na daleki plan :(

Co do 4 x 10... ja wytrzymam nawet 4 x 20... to nie oto chodzi... policz Szymon ile czasu trzeba będzie każdego dnia spędzić na sali, jeśli tak jak planowaliśmy zgłosi się 8 zespołów i zagramy pierwszego dnia w dwóch grupach, po 4 zespoły, każdy z każdym... ehhh.. na jeden mecz trzeba będzie liczyć godzinę... niestety na naszej sali boisko jest jedno, nie da się grać kilku meczy jednocześnie... Zróbmy turniej z rozsądkiem - tak, żeby na swój następny mecz nie czekać potem dwie, trzy godziny :(
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 10 sierpnia 2005, 18:33

Szymon pisze:
mati pisze:aaa i mam jeszcze jedną propozycję. jestem za tym abyśmy jako kibice żeńskiej grali Moltenem lub Badenem co tam macie w klubie tymi mniejszymy:) Proszę o rozpatrzenie :)

Taaaa..... i co jeszcze??? Może jeszcze mamy grać w butach w jednym kolorze i wprowadzimy zakaz twardej gry i robienia wsadów??

Powoli te wszystkie pomysły zaczynają mnie wkurzać. Z prostej sprawy zaczyna sie robić jakieś kombinacje. Po co??

Dobrze przepraszam. Już się nie wypowiem na ten temat. Chcialem wprowadzic cos dla urozmaicenia gry. Nie chcesz zeby było- napisz. nie musisz na mnie zaraz nalatywac. i nie rozumiem o co Ci chodzi teraz? seba kazal sie wypowiadac co do imprezy i ja to robie jak widze. zreszta. nara

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 sierpnia 2005, 22:35

Seba pisze:Czyli widzę, że te wszystkie namowy, by coś robić wogóle i obietnice, że będziesz pomagał, nawet w tak prostej sprawie już zeszły na daleki plan :(

Nic nie zeszło na daleki plan.
I szczerze mówiąc, to nie wiem w czym mógłbym Ci pomóc :? :?:

Seba pisze:Co do 4 x 10... ja wytrzymam nawet 4 x 20... to nie oto chodzi... policz Szymon ile czasu trzeba będzie każdego dnia spędzić na sali, jeśli tak jak planowaliśmy zgłosi się 8 zespołów i zagramy pierwszego dnia w dwóch grupach, po 4 zespoły, każdy z każdym... ehhh.. na jeden mecz trzeba będzie liczyć godzinę... niestety na naszej sali boisko jest jedno, nie da się grać kilku meczy jednocześnie... Zróbmy turniej z rozsądkiem - tak, żeby na swój następny mecz nie czekać potem dwie, trzy godziny :(

Hmmm.... wydaje mi się że to właśnie o to chodzi by dzień spedzić na hali. No chyba że chcesz wszystkie mecze rozegrać w 3-4 godziny i się rozejść :? :?:
Jeśli chodzi o czekanie przez dwie godziny na kolejny mecz, to.... hmm... przynajmniej byłby czas odpocząć, pogadać i pooglądać rywali.

No, ale to Ty jesteś organizatorem i decyzja należy do Ciebie....
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 sierpnia 2005, 01:26

Szymon pisze:(...)I szczerze mówiąc, to nie wiem w czym mógłbym Ci pomóc :? :?: (...)

Właśnie na przykład w rozsądnym ustaleniu zasad Turnieju....

Widzę, że nie liczyłeś jednak... ehhh... więc po kolei - powiedzmy, że udział wezmie 8 zespołów (5 mamy raczej pewnych - Olimpia, AZS, Unia Swarzędz, Ostrovia, Włókniarz Pabianice... pozostałe trzy to mam nadzieję ktoś z pośród Odry Brzeg, CCC Polkowice, ŁKS Łódz i AZSu Gorzów), pierwszego dnia dwie grupy po cztery zespoły rozegrałyby eliminacje - każdy z każdym w grupie. Dawałoby to trzy spotkania dla każdej drużyny, sześć meczy w grupie - czyli dwanaście w sobotę. Jeśli przyjąć system 4 x 10 minut, to licząc z konieczną rozgrzewką i przerwami daje to delikatnie licząc godzinę na mecz. Jeśli więc wszystko pójdzie wyjątkowo sprawnie i szybko to po 12 godzinach w sobotę będzie można myśleć o zakończeniu pierwszego dnia. Czyli więc reasumując - jeśli uczestnikom jakimś cudem uda się dotrzeć na godzinę 10 rano, to około 22 można planować koniec gier... KLĘSKA :((( O niedzieli już nawet nie mówię, bo przyjmując, że zagramy na krzyż - dwa pierwsze zespoły obu grup w półfinałach i potem o miejsca, oraz dwa ostatnie w grupach podobnie o miejsca 5-8 - to osiem godzin od samego rana pozwala zaplanować THE END na 18 :( Pomijam już wszystkie dodatkowe problemy wynikające ze spędzenia tylu godzin na sali przez część osób (bo niektórzy po prostu będą musieli tam być BEZ PRZERWY), ale Szymon najoczywiściej w świecie po prostu NIE WYROBIMY... przyjazd "zagranicznych", dotarcie na nocleg, plany imprezy towarzyszącej na wieczór... a jedno małe opóznienie, jeśli oczywiście zaczniemy od 10, i grozić nam będzie noc na sali po prostu...

Nie chcę rozegrać WSZYSTKICH meczy "w 3-4 godziny i się rozejść", ale chcę, żeby to miało choć odrobinę sensu. Albo więc przyjmiemy inny system rozgrywek - czyli np 4 x 10min, ale mniej meczy każdego zespołu... co moim zdaniem jest bezsensu, bo nie po to tyle zespołów ma być (często z którymi nie będzie więcej okazji zagrać), by się ograniczać, albo po prostu skrócimy czas poszczególnych meczy. W sobotę warto by było wszystko rozegrać na przykład od 12 do 20 - tak, by mieć jeszcze do dyspozycji choć trochę wieczoru, by na Golęcinie w spokoju sobie podyskutować "o starych Polakach". W niedzielę zaś trzeba się dostosowywać do przyjezdnych i w miarę wcześnie wszystko uroczyście skończyć, by goście zdążyli w miarę spokojnie wrócić do domów (myślę, że 16-17 godzina to górna granica).

Myślę, że teraz sytuacja wygląda jaśniej... Czekam na propozycje, bo przyznam szczerze, że dylemat ten, może z pozoru błachy, może okazać się poważną komplikacją.

Czekam również na zgłoszenia od tych, którzy się jeszcze wachają ;)

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 11 sierpnia 2005, 06:25

Proponuję czas meczów 2x15 (bez zatrzymywania), to powinno wyjść po 45 minut na mecz z rogrzewką, czyli 9 godzin w sobotę, trudno, nie pogramy za dużo, ale będzie za to czas na wszystko, najważniejsze, że się spotkamy.

PS. Brzeg coś skombinuje, ja i Mario na bank, a resztę dobierzemy, ale raczej nie spośród naszych Pretorian, bo jest turniej u nas.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 11 sierpnia 2005, 10:34

A może zagrajmy każdy mecz do 100 punktów :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale serio, wydaje mi się, że są dwa dobre rozwiązania 2x15 lub 4x7.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 sierpnia 2005, 13:26

Belfer pisze:A może zagrajmy każdy mecz do 100 punktów :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale serio, wydaje mi się, że są dwa dobre rozwiązania 2x15 lub 4x7.

:) Do 100 punktów byśmy grali z dwa tygodnie :) I na sali musiałaby byś karetka ;) :lol:

Wydaje mi się, że 2 x 15 minut to niezły pomysł... dałoby się chyba wtedy przeznaczać na mecz po 40 minut i rozegrać w sobotę zawody w 8 godzin... zostawiając sobie pewien margines na ewentualne opóznienia ;)

Do listy zgłoszeniowej dopisuję także - zgodnie z tym, co wyżej ogłosił Qiero - Stal/Odrę Brzeg... tylko nie przesadzajce z tymi transferami ;))

Czekamy na pozostałych... ;)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 sierpnia 2005, 17:17

ja jestem za 4x7 lub nawet(ewentualnie) 4x5 (choc to chyba raczej za krotko).....

a moze zagramy systemem pucharowym? na poczatek losowanie, potem cztery ćwierćfinaly, potem zespoly zwycieskie walcza o miejsca 1-4 a przegrane o 5-8.
w "grupie zwycieskiej" normalne polfinaly, mecz o 3 miejsce i final, a w "grupie przegranej" najpierw wylosowac dwie pary, zwyciezcy (nazwijmy to "meczy posrednich") walcza o 5-6 a pokonani o 7-8.
pierwszego dnia moznaby rozegrac cwiercfinaly, polfinaly oraz "mecze posrednie" a drugiego dnia mecze o 7-8, 5-6, o 3 miejsce i final. daje to 8 meczy pierwszego dnia i 4 mecze drugiego dnia(czyli drugiego dnia osoby przyjezdne maja wiecej czasu by wrocic do domow).
w takim ukladzie kazdy zespol zagra pierwszego dnia dwa mecze a drugiego jeden mecz.
wiem ze system pucharowy jest/moze byc troche niesprawiedliwy(mniejsza ilosc meczy na zespol oraz wieksza "brutalnosc" - porazka w pierwszym meczu przekresla szanse na zajecie wysokiej lokaty w ostatecznym rozrachunku - niema tego w systemie grupowym), ale chcialem tylko napisac to co akurat przyszlo mi do glowy :D

Gość

Postautor: Gość » 11 sierpnia 2005, 17:21

Mytek pisze:ja jestem za 4x7 lub nawet(ewentualnie) 4x5 (choc to chyba raczej za krotko).....

a moze zagramy systemem pucharowym? na poczatek losowanie, potem cztery ćwierćfinaly, potem zespoly zwycieskie walcza o miejsca 1-4 a przegrane o 5-8.

4x7 lub 2x15 :!: i najlepiej bedzie jak zostaniemy przy tamtym systemie czyli 2 grupy(przy 8 druzynach) takie jest moje zdanie ... Pozdro. dla organizatora :!:

Unia Swarzedz Faworyci 8) hehe

Awatar użytkownika
Kurczak
Nowy na forum

Postautor: Kurczak » 11 sierpnia 2005, 17:22

to pisalem ja Jarzabek ... :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 11 sierpnia 2005, 19:51

System w sumie jest obojętny :lol: Chodzi o dobrą zabawe :P :lol:

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 11 sierpnia 2005, 20:24

Dobra zabawa bedzie... :D:D:D tylko zeby zadnych kontuzji nie bylo...
No i moze pomyslcie o zalawieniu Cheerliders... :D:D:D ajjj... ;););) pozdrowienia :D
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 12 sierpnia 2005, 09:01

paździoch-osanka pisze:Dobra zabawa bedzie... :D:D:D tylko zeby zadnych kontuzji nie bylo...
No i moze pomyslcie o zalawieniu Cheerliders... :D:D:D ajjj... ;););) pozdrowienia :D

Zawsze można utworzyć zespół ...... mieszankę. Ja-Poznań, Pażdzioszek-Zgorzelec,........

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 sierpnia 2005, 09:09

Żołnierz1 pisze:
paździoch-osanka pisze:Dobra zabawa bedzie... :D:D:D tylko zeby zadnych kontuzji nie bylo...

Zawsze można utworzyć zespół ...... mieszankę. Ja-Poznań, Pażdzioszek-Zgorzelec,........

hehe... :D:D:D no no Zolnierz niezly pomysl :D:D:D ale mozna jeszcze kogos dodac... :D:D:D hmmm... ja mam kandydatke... ze Swarzedza... :D:D:D ajjj :D
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”