ŁKS Siemens : Lotos 56:74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 15 października 2005, 23:13

Nie prawdą jest że pozdrawiałem Matiego z Chełmna. Po meczu widziałem Simona nadającego coś przez telefon i pomyslałem że przekazuje wynik do kogoś na forum. (czasem lubie sobie tak usiąść i pomysleć) Podkreślam raz jeszcze że nikogo konkretnie z ksywy nie pozdrawiałem, poprostu powiedziałem aby Simon pozdrowił wszystkich na forum. Koniec.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 października 2005, 23:14

KIBIC pisze:(...)Bohaterką spotkania była z pewnością 19-letnia Magdalena Leciejewska. Wychowanka SMS Warszawa broni barw Lotosu Gdynia (...)

www.lotosgdynia.pl

No cóż... GŁUPOTA ludzka nie zna granic, jak głosi pewne powiedzenie. Gratuluję tejże autorowi tego debilizmu :)

BRAWO LECIA!!! :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 15 października 2005, 23:35

ale jaja :lol: :lol: :lol: spoko Seba nie przejmuj sie kretynami :lol: :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 października 2005, 23:54

Lisu pisze:Nie prawdą jest że pozdrawiałem Matiego z Chełmna. Po meczu widziałem Simona nadającego coś przez telefon i pomyslałem że przekazuje wynik do kogoś na forum. (czasem lubie sobie tak usiąść i pomysleć) Podkreślam raz jeszcze że nikogo konkretnie z ksywy nie pozdrawiałem, poprostu powiedziałem aby Simon pozdrowił wszystkich na forum. Koniec.

no to "mi się przesłyszało" albo chłopaki mi coś źle podpowiedzieli co mówiłeś (bo nie dosłyszałem, zajęty telerozmową)... W takim razię, proszę Szymona aby wycofał Twoje pozdrowiania via "ja" per Matii... - nie wycofując jednakże pozdrowień dla "wszystkich z kkforum" :wink: :lol:

(...)Bohaterką spotkania była z pewnością 19-letnia Magdalena Leciejewska. Wychowanka SMS Warszawa broni barw Lotosu Gdynia (...)

www.lotosgdynia.pl

są przecież zwolennicy teorii, że białe jednak tak naprawdę, to jest czarne...

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 16 października 2005, 00:46

Seba pisze:
KIBIC pisze:(...)Bohaterką spotkania była z pewnością 19-letnia Magdalena Leciejewska. Wychowanka SMS Warszawa broni barw Lotosu Gdynia (...)

No cóż... GŁUPOTA ludzka nie zna granic, jak głosi pewne powiedzenie. Gratuluję tejże autorowi tego debilizmu :)

BRAWO LECIA!!! :)

Szczegół :mrgreen:

Ważne teraz jest to , że gra w Lotosie Obrazek

majoneez pisze:ale jaja :lol: :lol: :lol: spoko Seba nie przejmuj sie kretynami :lol: :wink:

Licz się ze słowami

:evil: :twisted:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 października 2005, 01:05

KIBIC pisze:Licz się ze słowami
Czyzbys był autorem tego dziennikarskiego babola ze się tak uniosłeś? O ile sie nie mylę majonez skierował te słowa do tego kogoś kto napisał ta śmieszną notatkę a nie do Ciebie :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 października 2005, 01:13

Simon, nic nie będę wycofywał :!: :!: :!:
Raz że nie a dwa że jestem już trochę "znieczulony" i nie mogę znaleźć :!: :!: :!: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 16 października 2005, 07:48

No jasne , kibicu. To ze w opcji cytatu widnieje tekst "kibic napisał" to przecież cytuję tekst który nie jest twojego autorstwa tylko przytoczony przez Ciebie. Przepraszam jeśli wziąłeś tego „kretyna” do siebie. Pozostaję z wyrazami szacunku, a kretynom na pohybel.

:D :wink:
pozdro

Gość

Do Seby - obiektywnego znawcy

Postautor: Gość » 16 października 2005, 09:15

Masz w 100% rację, że Lecia nie jest wychownką SMSu, tylko absolwentką SMSu, a wychowanką TS Olimpia Poznań. Ale wielokroć pisząc o np. Mrozińskiej czy Waligórskiej właśnie TY przypisujesz im pochodzenie "Olimpijskie", a tak nie jest, więc wybacz proszę tego babola, temu kto tak napisał, bo sam często nie byłeś lepszy!!!

Tutejszy

ŁKS Siemens AGD Łódź - Lotos Gdynia

Postautor: Tutejszy » 16 października 2005, 09:19

ŁKS Siemens AGD Łódź - Lotos Gdynia 56 : 74 (17:19, 10:19, 12:14, 17:22)
Kolejnej porażki doznały dziś koszykarki Łódzkiego Klubu Sportowego. Tym razem okazały się gorsze od Mistrza Polski, Lotosu Gdynia, i przegrały 56:74. Mecz symbolicznie rozpoczął rzutem sędziowskim Ireneusz Linkowski, były sędzia międzynarodowy, który dziś oficjalnie zakończył działalność w Polskim Związku Koszykówki, w którym pełnił funkcję sędziego, a następnie komisarza.

ŁKS Siemens AGD Łódź - Lotos Gdynia 56 : 74 (17:19, 10:19, 12:14, 17:22)

ŁKS Siemens AGD: Włodarska 20 (1), Hrickova 14 (1), Dominauskaite 9 (1), Owczarek 7 (1), Kazimierova 2, Czernij 2, Głaszcz 2, Białogór 0

Lotos: Bibrzycka 29 (2), Kobryń 18, Leciejewska 13, Hodges 8 (1), Chomać 4, Pawlak 2, Cikosova 0, Janyga 0, Krizova 0, Gatialova 0

sędziowali: Zieliński i Kamińska

Przebieg meczu w skrócie

Sympatyków kobiecego basketu, którzy zjawili się dziś w hali przy al.Unii na meczu Łódzkiego Klubu Sportowego z Lotosem Gdynia, poziom widowiska zachwycić nie mógł. Od pierwszych minut przwagę posiadały gdynianki, które szybko zdobyły ok.10-punktową przewagę, którą utrzymywały przez ponad 3 kwarty. W ostatniej odsłonie najpierw łodzianki odrobiły starty i doprowadziły do stanu 50:54, by za chwilę zupełnie stanąć i pozwolić gościom zwyciężyć różnicą aż 18 punktów.

ŁKS - lepiej chociaż nadal słabo

W grze ŁKS-u widać wyraźny progres w porównaniu do pojedynku sprzed tygodnia przeciw Meblotapowi, jednak poziom pozostawia nadal wiele do życzenia. Głównym problemem wydaje się być brak pomysłu na grę. Akcje w ataku łodzianek wyglądają tak, jakby zawodniczki spotkały się pierwszy raz na parkiecie i nie miały przećwiczonych żadnych zagrań. Szablon jest bardzo podobny: 20 sekund "klepania" i panika, gdy na zegarze pozostają 3-4 sekundy na oddanie rzutu. Drugim poważnym problemem jest przestrzeliwanie spod samej obręczy. Naliczyliśmy dziś 8 takich "pudeł". Trener Mirosław Trześniewski musi się poważnie zastanowić nad przyczyną tych prostych błędów i je jak najszybciej wyeliminować. Może to być stres, lekkomyślność lub coś innego, ale jeśli ŁKS chce się liczyć w lidze, to podstawą jest uniknięcie takich sytuacji.

W zespole z Łodzi wreszcie obudziła się Katarina Hrickova. Popełniła jeszcze co prawda kilka rażących błędów, jednak zagrała o niebo lepiej niz przed tygodniem i jej występ pozwala mieć sądzić, że nadzieje pokładane w tej koszykarce się spełnią. Gorzej wygląda sytuacja pod koszami, gdzie cały czas bardzo słabo spisują się wysokie zawodniczki, z Eleną Czernij na czele. Największy zawód sprawia jednak Marzena Głaszcz. Gracz, który miał poukładać i prowadzić grę ŁKS-u, jak na razie wprowadza do niej więcej chaosu i niepotrzebnych strat. Nikt chyba nie wątpi, że tę zawodniczkę stać na wiele. Może więc te kilka słów krytyki zmobilizuje ją i w kolejnych meczach zobaczymy "Jarzynę" taką, jaką pamiętają sympatycy koszykówki z poprzednich sezonów.

Lotos - drużyna jednego gracza

Lotos Gdynia to już nie ten sam zespół, który przez 8 lat zdobywał bardzo pewnie kolejne tytuły Mistrzyń Polski. W tym sezonie stanąć na najwyższym stopniu podium będzie ciężko jak nigdy i to głównie dlatego, że jedyną koszykarką na światowym poziomie pozostaje w Gdyni Agnieszka Bibrzycka. Dzieli ona i rządzi na parkiecie, jednak w drużynie ciężko jest z pomocą od koleżanek. Bardzo słabo grają nowe zawodniczki, zwłaszcza zagraniczne, które nie potrafią godnie zastąpić takich koszykarek, jak choćby Dydek, Powell czy Nolan. Gdyby nie "Biba", mógłbym założyć się o duże pieniądze, że tak grający Lotos nie opbroni mistrzowskiego tytułu.
http://www.lkslodz.pl

Seba
Oldboy

Re: Do Seby - obiektywnego znawcy

Postautor: Seba » 16 października 2005, 10:18

Gość pisze:Masz w 100% rację, że Lecia nie jest wychownką SMSu, tylko absolwentką SMSu, a wychowanką TS Olimpia Poznań. Ale wielokroć pisząc o np. Mrozińskiej czy Waligórskiej właśnie TY przypisujesz im pochodzenie "Olimpijskie", a tak nie jest, więc wybacz proszę tego babola, temu kto tak napisał, bo sam często nie byłeś lepszy!!!

:shock: :shock: :shock: NIGDY nie napisałem, że ktoś kto nie jest naszą wychowanką nią jest! Pisanie "OLIMPIJKA" (ze słowem BYŁA na dodatek) o kimś, kto tu grał wiele lat, "wypłynął" na szerokie wody kariery, to chyba prawda? Co do Leci, to tak się składa, że już w Olimpii mogła się czuć zawodniczką ekstraklasy, bo w 2002 roku właśnie ze swoim klubem do niej awansowała - na dodatek grając sporo w decydującycm meczu w Łodzi, w tym samym roku zdobyła mistrzostwo Polski juniorek - właśnie razem z byłymi Olimpijkami - Waligórską i Mrozińską. W czym nie jestem lepszy???? Ja piszę prawdę, a nie "prawdę według Lotosu" :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 października 2005, 11:51

Lisu pisze:Nie prawdą jest że pozdrawiałem Matiego z Chełmna.

a kto to taki ?
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 października 2005, 11:51

ŁKS Siemens AGD - Lotos Gdynia 56:74
(17:19, 10:19, 12:14, 17:22)
ŁKS: Magdalena Włodarska 18, Katarina Hrickova 14, Birute Dominauskaite 9, Milena Owczarek 9, Elena Czernij 2, Marzena Głaszcz 2, Kamila Kazimierova 2.

Lotos Gdynia: Agnieszka Bibrzycka 29, Ewelina Kobryn 16, Magdalena Leciejewska 13, Doneeka Hodges 8, Aleksandra Chomać 6, Paulina Pawlak 2.

Cudu w łódzkiej hali nie było. Aktualne wciąż Mistrzynie Polski-zawodniczki Lotosu Gdynia pewnie zwyciężyły ŁKS 74-56, prezentując jednak styl daleki od tego, do którego przyzwyczaiły kibiców na ligowych parkietach w kraju i zagranicą. Od dawna już, pomimo iż wynik końcowy może przeczyć tej tezie, mecz ŁKSu i Lotosu nie był tak wyrównany. Po raz pierwszy od lat obu drużyn nie dzieliła przepaść, a łodzianki potrafiły (choć niestety tylko przez część spotkania) nawiązać z gdyniankami równorzędną walkę. Dosć powiedziec ze w drugiej kwarcie na tablicy świetlnej wciąż widniał wynik remisowy 21-21, a po 34 minutach gry ŁKS tracił do rywalek zaledwie 4 pkt (50-54). Lotos posiada jednak bezcenny atut w postaci Agnieszki Bibrzyckiej, która sama przy niewielkim udziale koleżanek poprowadziła dziś Mistrzynie Kraju do zwycięstwa. To właśnie ona w chwili gdy łodzianki niebezpiecznie zbliżyły dystans w połowie czwartej kwarty poderwała swoją drużynę do walki i dwiema trójkami ostudziła koszykarki i kibiców ŁKS. W całym meczu Biba zdobyła 29 pkt, grajac momentami koszykówkę z innej planety, trafiając z dystansu i półdystansu na bardzo wysokim procencie, nokautując tym samym ambitnie walczące gospodynie. Poza Bibrzycką niezłą partię rozgrywała Pawlak umiejętnie radząc sobie z doświadczoną Marzena Głaszcz, która kolejny raz zawiodła, dowodząc wciąż że jest (była) zawodniczką jednej drużyny. Popularna „Jarzynka” miała kłopoty nie tylko z dobrym rozegraniem ale również z wyprowadzaniem piłki z własnej połowy! Na brawa zaś z pewnością zasłużyła skuteczna dziś Magda Włodarska i grająca dynamicznie, coraz lepiej rozumiejąca się z drużyną Katrina Hrickowa. Jednak przy braku mocnego wsparcia ze strony centra – Czernyj wciąż nie prezentuje poziomu o jakim marzyliby łódzcy kibice- nawet one nie były dzis w stanie zapewnić ŁKS zwycięstwa nad nie najsilniejszym w tym sezonie Lotosem.

MG

http://www.lkskosz.liga.pl/news.php?id=849

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 października 2005, 11:52

Matii pisze:
Lisu pisze:Nie prawdą jest że pozdrawiałem Matiego z Chełmna.

a kto to taki ?

a pewnie Lisowi też się tylko nazwy pomyliły... :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 16 października 2005, 12:34

simon pisze:W ŁKS widać natomiast symptomy scalania się zespołu, nieźle wreszcie Hrickowa, bardzo fajnie Kazimierowa - jeszcze nie grała swojego Czernyj - natomiast Głaszcz... chyba zasoby tremy z całej kariery teraz ma okazje zaprezentować - oby jak najszybciej było to za nią...

Co do scalania..To moze 1 na 10 akcji byla przemyslana i zrobiona zgodnie z planem.Reszta-przypadkowe zagrania.Bezsensowne straty i nie wykanczanie akcji w 24s.Czizes.

Hrickova-dalej twierdze,ze stylem przypomina mi Szopena co niektorym moze sie nie podobac Obrazek.Najlepsza z tych "wynalazkow",ktore sprowadzono przed sezonem.Musi popracowac nad skutecznoscia i..bedzie dobrze.

Kazimierova-to bedzie szczere..jak dla mnie..drewno i pozytku z niej duzego nie bedzie.

Czernij-poza meczem z Wisla,ktory jej wyszedl (az dziwne) to..nic wielkiego nie pokazuje.Troche dziwne jesli pamietac,ze co poniektore jednostki widzialy w niej dobra zawodniczke.Moze sie przelamie i zacznie regularnie rzucac po ok.16pkt.Chociaz..watpie.

Glaszcz-matko..po tak oswiadczonej zawodniczce powinno sie zakladac,ze rzuci co najmniej te 10 pkt w meczu,a poki co po 3 ma lacznie 6! Porazka.

Białogór-poki co..nic nie wnosi do gry zespolu..

Ogolnie..Dla mnie ŁKS gra cholernie slabo i...albo sie wezma za siebie..albo marnie to widze
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”