AZS Gorzów - Włókniarz Pabianice 74-79 ( po 2 dogrywkach)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2005, 01:46

Edzia pisze:
Trenejro pisze:A jeszcze jedno...

Wiedziałem, że gdy Pan Premier nie zamacha szalikiem Gorzów nie wygra :lol: :lol: :lol:

No i Kochani................... WIDZIELIŚCIE!? ZNALAZŁY SIĘ DESECZKI :lol: :lol: :lol:

no nie zamachał, ale szalik miał :P

widziałam deseczki - siedzą obok i nad ludźmi z bębnami (ale ja nie mam nic przeciw temu - żeby była jasność)

Edzia Hooligan :lol:

A jak tak zupełnie serio.
Zajebisty koleś z tego premiera (mimo iż nie z mojej opcji politycnej sie wywodzi), założył szaliczek, do wywiadu podszedl bez krawata, zupełnie jak nie premier :!:
BRAWO DLA PANA PREMIERA :!: :!: :!:

Gdy w rządzie premiera Buzka, vice premierem był pewien pan, tytułowany (przez jednego oszołoma) jako "bandyta z Pabianic", to jakoś nie widziałem go na meczach koszykarek, nie wspominając już by szalik klubowy na szyje założył :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 listopada 2005, 01:48

To jest polityka - jak ktoś mądry, to by zdobyć trochę głosów i pozytywny, loozny wizerunek, założyłby chocby i beret... z wiadomo czego ;) :lol: :lol: No ale też mimo, że nie ta opcja wrażenie póki co dość ciekawe sprawia tej facet (czyt. Pan Premier RP).
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 27 listopada 2005, 01:50

ale za to pani posłanka B. jak w ulotce wyborczej reklamowała, że chodzi na mecze, to jak już wygrała, to zaczęła się pokazywać na hali...

te wybory jej nie poszły to i na meczach rzadziej bywa :lol:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2005, 01:54

Edzia pisze:ale za to pani posłanka B. jak w ulotce wyborczej reklamowała, że chodzi na mecze, to jak już wygrała, to zaczęła się pokazywać na hali...

te wybory jej nie poszły to i na meczach rzadziej bywa :lol:

Akurat jeśli chodzi o Panią posłankę B.. to ja pamietam jak Ona na meczach się pokazywała jak nie była jeszcze posłanką. Pokazywała sie również gdy była posłanką i nie zapomniała o druzynie :!: W końcu jak słyszałem, mila sporo udział w pozyskaniu na sponsora pabianickiej drużyny penej firmy ubezpieczeniowej :!:

A ostatnie wybory :?: Hmm... sądzę że Tej Pani poszło, gdyż dostała sie do "domu wariatów" na drugą kadencję :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 27 listopada 2005, 01:56

Szymon pisze:
Edzia pisze:
Trenejro pisze:A jeszcze jedno...

Wiedziałem, że gdy Pan Premier nie zamacha szalikiem Gorzów nie wygra :lol: :lol: :lol:

No i Kochani................... WIDZIELIŚCIE!? ZNALAZŁY SIĘ DESECZKI :lol: :lol: :lol:

no nie zamachał, ale szalik miał :P

widziałam deseczki - siedzą obok i nad ludźmi z bębnami (ale ja nie mam nic przeciw temu - żeby była jasność)

Edzia Hooligan :lol:

A jak tak zupełnie serio.
Zajebisty koleś z tego premiera (mimo iż nie z mojej opcji politycnej sie wywodzi), założył szaliczek, do wywiadu podszedl bez krawata, zupełnie jak nie premier :!:
BRAWO DLA PANA PREMIERA :!: :!: :!:

Gdy w rządzie premiera Buzka, vice premierem był pewien pan, tytułowany (przez jednego oszołoma) jako "bandyta z Pabianic", to jakoś nie widziałem go na meczach koszykarek, nie wspominając już by szalik klubowy na szyje założył :!:

Nie no to prawda... Amerykański wizerunek :lol: Pewnie Panu Premierowi również z NIE-MOJEJ opcji politycznej dobrze doradzają kreatorzy image'u...
A tak zupełnie serio - bardzo pozytywne wrażenie... Z resztą Ustępujący Prezydent Kwaśniewski również zakładał szalik :wink:

Drax
Żak

Postautor: Drax » 27 listopada 2005, 10:08

Edzia pisze:te wybory jej nie poszły to i na meczach rzadziej bywa :lol:

A to niby dlaczego jej nie poszły??

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 27 listopada 2005, 12:26

Belfer pisze: Kiedy ostatni raz Włokniarz grał dwie dogrywki, nie pamiętam!!!! Dogrywka z Gdynią, w Toruniu, ale DWIE!!!
Szymon, Kowalik, Neofik i Gieniu pamiętacie taki mecz? Dwie dogrywki!

Dwie dogrywki Włokniarz zagrał w poprzednim sezonie z Meblotapem Chełm. Mecz zakonczył sie wynikiem 85:83 niestety dla Polfy :(
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 27 listopada 2005, 12:35

Gratulacje dla Gorzowa za walkę!!! niewiele brakowalo do zwycięstwa!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 27 listopada 2005, 13:21

Szymon, Drax - nie no, dostała się a i owszem. Ale z nie tak dobrym wynikiem jak 4 lata temu. No i poza tym jest z partii, która musiała oddać władzę, więc...
No ale może faktycznie, nie tego zwrotu użyłam
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Drax
Żak

Postautor: Drax » 27 listopada 2005, 13:59

Edzia pisze:Szymon, Drax - nie no, dostała się a i owszem. Ale z nie tak dobrym wynikiem jak 4 lata temu. No i poza tym jest z partii, która musiała oddać władzę, więc...
No ale może faktycznie, nie tego zwrotu użyłam

Tylko wiesz, w jej przypadku samo to że przeszła jest mega sukcesem :lol: po jej wątpliwych popisach w komisji, podpuchą z darmowym tel. itp... :lol: Może po prostu wstydzi się przyjśc na halę?? :lol:

andrew
Nowy na forum

Postautor: andrew » 27 listopada 2005, 15:39

Wypada tylko pogratulować dziewczynom z Pabianic. Niestety tym razem błędnie obstawiłem zwycięzce spotkania, trudno... Brawo także dla naszych koszykarek za walke. Emocje były niesamowite, super meczyk, oby takich więcej.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 27 listopada 2005, 15:43

Zaczne od gratulacji dla Pabianic, zeby bylo milo, a teraz juz troszke zmieniamy nastroje. Nie wiem jak to jest, ale czy my mamy w Gorzowie jakas rozgrywajaca - sory lokkus, ale na plus Kasce w calym meczu mozna zaliczyc przechwyt w 1 kwarcie, no jakbym chcial byc mily, to w dogrywce tez troche rozegrania bylo, a tak poza tym to takie lekkie dno. Wiem, ze trener jest przekonany o tym, ze Kaszewska jest urodzona rozgrywajaca, no ale niestety chyab tylko on jeszcze tak mysli. Chociaz w sumie mozna powiedziec, ze gdyby jedna, czy druga trojeczka wpadla, to byloby zwyciestwo (takie tam gdybanie :wink: ), mozna tez dodac taki szczegol, ze dwie nasze zawodniczki, mialy pilke przy zbiorce na koniec pierwszej dogrywki, a jednak oddaly ja rywalka :? . Odnosnie sedziow: wyniku meczu nie wypaczyli i to trzeba przyznac, no ale nei robmy sobie jaj: czy ktos w koncu zacznei gwizdac Krupskiej jakies faule... raz sie odwarzyli w dogrywce, to tak jednego zjebutala, ze by sie chyba pod ziemie zapadl, jakby mogl. Tego, ze nie widza kto ostatni dotknal pilki na boisku chya nei trzeba komentowac. Kolejny przykald boskiej postawy: druga dogrywka, postepujacy gwizdze faul pod koszem, bo prowadzacy nie ma jaj i pokazuje aut, albo rzut sedziowski, nie wiem nawet co ten gosciu mial na mysli. Sedziowanie na czuja: nie widza faulu, ale czuja ze byl, to gwizdna go w kolejnej akcji, zeby byc sprawiedliwym. No ale szczytem wszystkiego to bylo jak gosciu bal sie zagwizadac zagranie noga, dobrze ze zawodniczki z Pabianic, nie byly w najlepszej formie, bo w tym czasie podejmowania decyzji przez sedziego zdarzylyby juz skonczyc kontre rzutem. Kurcze i to jeszcze w telewizji taki mecz pokazywali. Tak podsumowujaca powiem jeszcze raz, ze na pewno Pabianice nie wygraly dzieki sedziom i tyle, pozdro dla wygranych, opijajacych zwyciestwo swojej druzyny i tych opijajacych postawe sedziow :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

hydr

Postautor: hydr » 27 listopada 2005, 16:23

Kys nie było wielkiej lipy na rozgraniu nic takiego nie widziałem, natomiast widać czasem było krótkowzroczność sędziów. A rozgrywające z nazwy przynajmniej mamy 2. Tylko cos Wery nie widac.
Przepraszanie lokusa oprawcy czy jak mu tam jeszcze za to ze wygłaszasz swoje opinie jest bezsensu, bo idąc tym tropem nim zacznie się cokolwiek mówić na początku przemowy będzie litania tych co trzeba przeprosić za to cos się powie.

ryszard
Nowy na forum

:P

Postautor: ryszard » 27 listopada 2005, 17:17

Co do rażących BŁĘDÓW SĘDZIOWSKICH W JEDNĄ STRONĘ!!!!!

1. Próba "wygwizdania" naszych wysokich... Kilka bezsensonych gwizdków wobec naszych (w tym 2 dziwne faule Leo w 1 kwarcie) i brak sprawiedliwości podczas obrony gorzowianek, gdy te faulowały pabianickie wysokie...
2. Faul na Pantelejewej od tyłu, w kontrze sam na sam na kosz... Bez decyzji o faulu niesportowym (gdyby tak gwizdnęli, byłoby bez dogrywek...)
3. Czysty blok Gabi pod koniec chyba pierwszej dogrywki - odgwizdano faul niesłuszny... Gdyby nie, byłoby po meczu...

Naprawde nie chce usprawiedliwiać pabianiczanek, bo zagrały naprawde beznadziejnie, ale żal mi patrzeć na specjalne wypaczanie wyniku przez sedziów...

Ok bylo duzo bledow sedziow ale bylismy chyba na innym meczu...jakie wypaczanie wyniku...czlowieku daj sobie luz! Oni byli po prostu ciency jak Bolka trampki. Zastanow sie co piszesz bo ktos przeczyta te p... i ci uwierzy...specjalne wypaczanie wyniku...bzdura kompletna. Z tymi 3 sytuacjami ktore przedstawiles to nie zgadzam sie z ani jedna:) Faul niesportowy? hehe Pewnie ze nie bylo...byl atak na pilke a ze sie przewrocila? Czystej czapy na pewno nie bylo bo siedzialem z 5 metrow od tablicy...Nie mowmy o sedziach bo nie warto...byli slabi to wszystko.
Co do naszej gry...Szanuje ogromnie Kaske Czubak ale z dobrymi zespolami strasznie nerwowo gra, a przez to popelnia duzo bledow. Nie wiem dlaczego...zaczela grac cos dopiero w dogrywce gdzie pilka naprawde byla rozgrywana:) Znow wiele radosci sprawila mi Aska Czarnecka...pieknie walczy pod koszami...i trojka w waznym momencie. Troszke zawiodla mnie w dogrywce Aga Szott sytuacje wlasciwie podkoszowe zmarnowala. Szkoda ale rozumiem ze nasze byly juz zielone ze zmeczenia.
Ogolnie trzeba przyznac ze nasze zagraly fantastycznie, uwazam ze powalczyly z rywalkami jak rowne z rownymi! Oby tak dalej i nie ma co sie zalamywac ale grac do przodu. Naszym zabraklo boiskowego sprytu, cwaniactwa. Przypadkowo Olka Karpinska w twarz nie dostala chyba...eliminacja najlepszych zawodniczek...ale szczerze mowiac oby Pabianice nie awansowaly do Europejskich Pucharow...bo takie brzydule co tam graja to az zal patrzec...jakies takie powykrecane te dziewczyny...
Mial byc dobry mecz i byl. Ja jestem zadowolony...zabraklo niewiele!!!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 27 listopada 2005, 17:23

ale szczerze mowiac oby Pabianice nie awansowaly do Europejskich Pucharow...bo takie brzydule co tam graja to az zal patrzec...jakies takie powykrecane te dziewczyny...
Mial byc dobry mecz i byl. Ja jestem zadowolony...zabraklo niewiele!!!

co to ma znaczyć?? tak Ci twój facet powiedział?? a jak oceniasz w takim razie sędziów?? :wink:

LEO RULES!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”