simon pisze:Anonymous pisze:Czy ktoś wie jak zmieni się kalendarz w związku z ta GALĄ?????
Tak - w związku z niezwykle istotną dla Polskiego Basketu Galą w Gdyni - która jest imprezą wysokiej rangi i sporego kalibru - KOLEJKA LIGOWA Z 17-18 XII zostanie PRZEŁOŻONA na jakiś tam inny termin - nieistotne to przecież rozgrywki i ranga mała - no i grane są tylko w Polsce - także myślę, że kkbasket wiuele zyska po kolejce upchniętej w jakąś środę - można by nawet grać do południa, co Wy na to? Tak np. mecze o 11.00 w środy - dobra pora dla "tygrysów"...
Ale co tam - promocja basketu jest najważniejsza - a żadna liga, nawet na najwyższym poziomie nigdy nie zastąpi porządnej gali - zwłaszcza Lotos Gali...

Pozdrowienia dla Kibica - nie bierz tego do siebie
Ja proponowałbym wszystkie mecze Mistrzostw Polski w KK urządzać w tygodniu, a najlepiej do południa - mniej problemów, mniej widzów, mniej stresów... Wszystkiego mniej...
Natomiast w każdy weekend można by urządzać pokazy koszykówki w Gdyni. Wtedy każdy trener typowałby po jednej zawodniczce z każdego klubu na wyjazd.
Gala taka transmitowana by była prez TVP1 oraz Polsat Cyfrowy. Prowadziłby ją Stefen Moller.
Każda z zawodniczek musiałaby wykonać jakieś zadanie i telewidzowie głosowaliby w audiotele czy jej się uda czy nie... Gdy jużwszystkie zawodniczki wystąpiłyby z usmiechem i pokonały swoje arcytrudne zadanie następowałby punkt kulminacyjny Gali.
Otóż przygasnęłyby światła, werble, błysk, uderzenie pioruna i z otwartych na ościerz drzwi wbiegłyby na boisko koszykarki Lotosu Gdynia - całe w bieli! Każda z plecaczkiem wypełnionym śledziami z porannego połowu i rzucałyby te śledzie w stronę publiki...
Kto zebrałby najwięcej mógłby pójść na kolację z wybraną koszykarką... (śledzie po programie oczywiście podlegałyby zwrotowi)
Wyobraźcie to sobie - miliony ludzi przed telewizorami
PS. I znowu nie chciałem nikogo obrazić więc się nie denerwujcie. Coś mnie tak naszło...