PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice 68:71, 61:44 (1-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 kwietnia 2006, 12:46

Fajna dyskusja :) Co prawda nic mi do Waszych waśni ale moze z racji osoby bezpośrednio niezainteresowanej powiem jak to wyglada z mojej i sądze kilku innych osób strony.
1. Co do kibicowania klubowi i zawodniczkom. Należy rozróznic dwie sfery. Zgadzam się tu w zasadzie z Szymonem: Co by nie mówić zawodniczka dziś gra dla "nas" jutro dla kogoś innego. Tak naprawdę kibice są na ostatnim miejscu-przestańcie się oszukiwać, już dawno się o tym przekonałem. Owszem możemy je lubić, mozemy się nawet przyjaźnić, trzymać za nie kciuki zeby ich kariera toczyła sie pomyślnie, zeby im się wiodło, ale frazesy typu "graja dla nas" między bajki włóżcie-graja dla siebie, dla kontraktów, dla pieniędzy, dla medali (wcale ich za to nie potępiam). To miłe ze np Trenejro broni Leo - to rzecz oczywista i szlachetna, ale czy jeśli Leo pójdzie grac do ŁKSu to będziesz chodził na mecze ŁKS czy Polfy (gdy grać będą w tym samym czasie)? Komu bedziesz kibicował w meczach derbowych??
2. Z drugiej strony nieco dziwię się tak histerycznej reakcji chocby Luckiego z meczu wyjazdowego do Gdyni. Przeciez jesteście z jednego miasta, wyjeźdżacie na walkę przeciw wspólnemu rywalowi i... nie potarficie się porozumiec? Nie przypominam sobie wyjazdu ŁKSu na którym nie trzymalibyśmy się razem, zasze nawet jesli grupy jechały niezależnie i niekoniecznie podobali nam się ludzie od nas (wyjazd do Chełma z grupą małoletnich "sierot" srajacych w portki) na hali przeciwnika stanowimy jedność, jeden za wszsystkich, wszyscy za jednego.
3. I sprawa ostatnia poruszona przez Trenejro o zawieraniu przyjaźni z innymi kibicami... Nic na pewno nikomu do tego, ale nie w imieniu ogółu kibiców i nie pod sztandarem barw klubowych. Smiesza mnie kibice którzy szczycą się przyjaźniami z takimi to a takimi a ci za ich plecami śmieją się z nich nazywajac chociażby Pabianice Pawianicami :shock: albo w prywatnych rozmowach między sobą nazywajac ich pogardliwie żydami. No ale skoro ktoś lubi jak mu się pluje w twarz i twierdzi że deszcz pada i ze fajni są owi "przyjaciele" to juz sprawa jego honoru. I nie chciałbym zeby takie osoby twierdziły naokoło ze sa "kibicami mojego klubu". :evil:
Obrazek
Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 09 kwietnia 2006, 12:59

Bierzcie się do roboty - dziś w telewizorni chyba Wasz mecz . Włókniarz!!!!

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 09 kwietnia 2006, 13:16

Ja również nie rozumiem o co ta dyskusja. Źle że pojechałem tam z Gostkkiem, z Jelo i innymi? No trudno, robiliśmy to dla siebie i tyle. Nic mi do wszystkich relacji między "prawdziwymi" kibicami, nie zawieram przyjaźni czy nie robię wrogów za nikogo.
Powiem jeszcze raz, jeździmy prywatnie kibicować Naszym Dziewczynom i nic nie chcemy nikomu udowadniać, czy kibicujemy tak czy siak...
I proszę Neofik o nieobrażanie mnie na Forum - ja tego nie robię, więc zachowaj resztki kultury... (odn. śmieszny Trenejro)

Pozdrawiam i proponuję zakonczyć dyskusję. Bądźmy śmieszni, beznadziejni, jacy tylko chcecie, ale ja nie chcę już takiej dyskusji prowadzić, bo interesuję mnie tylko to byśmy zwyciężali i temu kibicuję... Po swojemu oczywiście. 8)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 kwietnia 2006, 13:21

Problem jest taki:
Jesli zrobicie 'rewolucje'.Zostawicie np 5 najlepszych zawodniczek i dołączycie młode wychowanki i/lub młode wyszukane z Polski.I jednoczesnie zostawicie Herkta.To skończy się tym....
że Herkt będzie grał tylko 5 zawodniczkami ( a te dołączone młode będą siedzieć na ławace) Pamiętacie Poznań był sukces (chwilowy) ale.....

Z Herktem jest taki problem ..Doskonały taktyk,człowiek bardzo merotorycznie przekazujący uwagi w branych przerwach,bardzo dobrze prowadzący treningi.Warsztatowo ZDECYDOWANIE najlepszy Polski trener

...ale trener to nie tylko warsztat.
Herkt nie nadaje się do kilkuletniej wizji zespołu (chocby dlatego że młode nie grają).A przecież w kilkuletniej wizji zespołu o to najbardziej chodzi.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 kwietnia 2006, 13:26

Trenejro pisze:I proszę Neofik o nieobrażanie mnie na Forum - ja tego nie robię, więc zachowaj resztki kultury... (odn. śmieszny Trenejro)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No nieeeee..... zaraz padnę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol:

Skoro dla Ciebie stwierdzenie "śmieszny Trenejro" jest obraźliwe :shock: :shock: :shock: :? :? .......

...... to ja Ciebie proszę Trenejro o nieobrażanie nas - kibiców Włókniarza z sektora A na Forum, zachowaj resztki kultury (odn. "z okrzykiem byliście ŚMIESZNI" )
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 kwietnia 2006, 13:36

Trenejro ale nie odpowiedziałes mi na pytanie komu bys kibicował gdyby Leo zmieniła klub? Polfie czy nowej drużynie, bo to jest pytanie zasadnicze czy kibicujesz klubowi czy konkretnej osobie.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 09 kwietnia 2006, 14:14

Zburzyć, zaorać i zasiać bułki tartej :twisted: :twisted: :twisted:
Mikey nie zadawaj temu gościowi tak trudnych pytań, Leo jest najlepsza tylko zlośliwie trener Herkt zdejmuje ją z parkietu kiedy właśnie ona nabiera ochoty do gry.
Na forum Włókniarza są jej statystyki z ostatnich spotkań, jeśli doliczymy mecze z sezonu zasadniczego z Wisłą, śledziami i Polkowicami to Leo nic nie wnosi pozytywnego do tej drużyny.
Dziękujemy już Karli, Krupie, Leo i Gabi, było chwilami miło ale same sp.....cie atmosferę - Żegnamy ...
jeszcze raz napiszę, ściągnąć kilka młodych dziewczyn, zaoszczędzi się na wypłatach a i tak będziemy grali maks o 3 miejsce, tylko te dziewczyny to będą gryzły parkiet i pomimo faktu że będą nie z Pabianic swoją postawą zasłużą sobie na miano Włókniarki, i znów hala będzie pełniutka jak kiedyś.
Pozdrawiam
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 kwietnia 2006, 14:31

Ja nie pytam się złośliwie żeby była jasnosć. W końcu kazdy ma prawo kibicowac jak chce. Tylko chciałbym dowiedziec się i odróżnic kibicowanie klubowi od osobistych prtywatnych sympatii, które miałyby pierwszeństwo w tkich sprawach. Znam kilka zawodniczek "spoza Łodzi" jak Guskę czy Alę które kiedys grały w ŁKS, życze im wszystkiego najlepszego śledzę ich kariery itd, ale gdy graja z ŁKS nie wyobrażam sobie żebym w takim meczu z CCC czy Włókniarzem im kibicował bo moim klubem, jest ŁKS a nie Guśka czy Ala. Po meczu ok miła rozmowa, ale nie będe zmienial szalika za każdym razem gdy moja ulubiona zawodniczka zmieni klub-toż byłaby to głupota. Dlatego oczekuję od takich osób żeby powiedziały otwarcie że sa kibicami konkretnych osób a nie klubów.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 09 kwietnia 2006, 14:31

Mikey pisze:Trenejro ale nie odpowiedziałes mi na pytanie komu bys kibicował gdyby Leo zmieniła klub? Polfie czy nowej drużynie, bo to jest pytanie zasadnicze czy kibicujesz klubowi czy konkretnej osobie.

Z powodów osobistych kibicować będę Leo, gdziekolwiek by nie grała, a z pabianicką drużyną będę zawsze sercem i też zawsze będę jej życzył zwycięstwa...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 kwietnia 2006, 14:32

Trenejro pisze:
Mikey pisze:Trenejro ale nie odpowiedziałes mi na pytanie komu bys kibicował gdyby Leo zmieniła klub? Polfie czy nowej drużynie, bo to jest pytanie zasadnicze czy kibicujesz klubowi czy konkretnej osobie.

Z powodów osobistych kibicować będę Leo, gdziekolwiek by nie grała, a z pabianicką drużyną będę zawsze sercem i też zawsze będę jej życzył zwycięstwa...
A jak Leo zagra przeciw Pabianicom? :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 09 kwietnia 2006, 14:33

Mikey pisze:Ja nie pytam się złośliwie żeby była jasnosć. W końcu kazdy ma prawo kibicowac jak chce. Tylko chciałbym dowiedziec się i odróżnic kibicowanie klubowi od osobistych prtywatnych sympatii, które miałyby pierwszeństwo w tkich sprawach. Znam kilka zawodniczek "spoza Łodzi" jak Guskę czy Alę które kiedys grały w ŁKS, życze im wszystkiego najlepszego śledzę ich kariery itd, ale gdy graja z ŁKS nie wyobrażam sobie żebym w takim meczu z CCC czy Włókniarzem im kibicował bo moim klubem, jest ŁKS a nie Guśka czy Ala. Po meczu ok miła rozmowa, ale nie będe zmienial szalika za każdym razem gdy moja ulubiona zawodniczka zmieni klub-toż byłaby to głupota. Dlatego oczekuję od takich osób żeby powiedziały otwarcie że sa kibicami konkretnych osób a nie klubów.

Odnośnie meczu w którym Pabianice grały by z ewentualnym nowym zespołem Leo, kibicowałbym oczywiście Pabianicom jako zespołowi z jednej strony oraz Leo by dobrze w tej konfrontacji wypadła...

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 09 kwietnia 2006, 14:34

Mikey jaki ty jestes dociekliwy... :P :twisted: :P

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 kwietnia 2006, 14:48

Trenejro pisze:
Odnośnie meczu w którym Pabianice grały by z ewentualnym nowym zespołem Leo, kibicowałbym oczywiście Pabianicom jako zespołowi z jednej strony oraz Leo by dobrze w tej konfrontacji wypadła...
Nie chcę Cię martwić ale to jest niewykonalne, juz to przerabialismy choćby z simonem kilka lat temu-w momencie w którym "twój" gracz wchodzi na parkiet nie będziesz w stanie racjonalnie kibicowac swojej druzynie-to niemożliwe jeśli mówisz o prawdziwym kibicowaniu 8)
Obrazek

Obrazek

LUCKY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: LUCKY » 09 kwietnia 2006, 15:22

Wszystko i na temat.Mam nadzieje ze Leo jak najszybciej poleci na bruk a i z twoim wymadrzaniem i pokazywaniem na hali bedzie wreszcie koniec.
Ps. Belfer ty to jak napiszesz to az sie milo czyta.Bravo dla tego pana
Szalik-25zl ,koszulka-30zl , byc kibicem WŁÓKNIARZA -bezcenne

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 09 kwietnia 2006, 15:29

Sory ze z lekka nie na temat ale jak juz ktos powiedzial zostawiabym z 5 zawodniczek i reszta to same wychowanki (fakt ze nie walczylybysmy o mistrzostwo tylko o jak najlepsze miejsce w tabeli) ale moglibysmy mowic ze tu graja wlokniarki a zostawilabym
Palke,Szpile,Alicje,Kae i Olge(chcociaz przy jej kontuzji) noi krupe
a dodalabym Anite,Marte,Goske,Kaske Szymanska,(kibice wlokniarza wiedza o kogo chodzi) dalabym kadetke Eweline Gale
noi fajnie jakby do nas powrocila Agta Nowacka no ale moge tylko pomarzyc :roll: :(

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”