Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 15 sierpnia 2006, 22:27

Szymon pisze:A ja słyszałem że podobno PZF "Polfa" długo już nie będą sponsorować koszykarek.
Zaznaczam jednak że nie jest to jeszcze informacja sprawdzona na 100% :!: :!: :!:
Cały czas czekam na potwierdzenie tej informacji.

oby się nigdy nie potwierdziła...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 sierpnia 2006, 01:14

A czemu nie :?: :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 16 sierpnia 2006, 09:24

Dziś dowiedziałem sie, że prowadzone są rozmowy w sprawie sponsoringu w centrali Philipsa w Łodzi.
Moje źródło na ogół było wiarygodne.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 16 sierpnia 2006, 15:05

A ja sobie tak to wszystko czytam, o tych odejściach sponsorów i zawodniczek, o długach i o tym ze będziemy grali ogony i tak się zastanawiam czy jeśli do tego wszystkiego dojdzie (jeszcze niepotwierdzone info Szymona o Polfie) to jak zachowają sie kibice w Pabianicach :?:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 sierpnia 2006, 16:04

BasketFan pisze:Dziś dowiedziałem sie, że prowadzone są rozmowy w sprawie sponsoringu w centrali Philipsa w Łodzi.
Moje źródło na ogół było wiarygodne.

no własnie jak bylem ostatnio w Pabianicach i mialem okazje pokrecic sie po miescie, tu i tam, zastanawialem sie dlaczego nie Philips.... widzialem siedzibe tej firmy, czytalem o Waszy problemach i mialem okazje porozmawiac z jedna z zawodniczek i zastanawialem sie czego nie prowadzicie rozmow z taka bogata firma. Ale widze, ze to byla tylko kwestia czasu. W takim razie zycze powodzenia :)
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 16 sierpnia 2006, 16:27

rozmowy na bank byly prowadzone tylko philips moze nie chcial nas sponsorowac

a jesli chodzi o kibicow spojrzmy na frekwencje na meczach z lotosem albo wisla a spojrzmy na mecze z Łksem :? cos mi sie zdajer ze jesli zespol bedzie osiagal zle wyniki to i kibicow braknie.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 sierpnia 2006, 16:35

Kowalik pisze:A ja sobie tak to wszystko czytam, o tych odejściach sponsorów i zawodniczek, o długach i o tym ze będziemy grali ogony i tak się zastanawiam czy jeśli do tego wszystkiego dojdzie (jeszcze niepotwierdzone info Szymona o Polfie) to jak zachowają sie kibice w Pabianicach :?:

A o których Ci konkretnie kibiców chodzi :?: :?: :?:

Matii, z tego co mi wiadomo, to z Philipsem nie jest do końca taka prosta sprawa. Z grubsza chodzi o to że owy koncern ma inne plany marketingowe, że decyzja o ewentualnym sponsoringu musi być zaakceptowana przez "górę" w Holandii itd.,itp.
Dawniej, przed prywatyzacją gdy firma ta nosiła nazwę "Polam" i decyzje były podejmowane w Pabianicach, to i owszem, wspomagali koszykarki.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 sierpnia 2006, 19:50

Szymon pisze:Matii, z tego co mi wiadomo, to z Philipsem nie jest do końca taka prosta sprawa. Z grubsza chodzi o to że owy koncern ma inne plany marketingowe, że decyzja o ewentualnym sponsoringu musi być zaakceptowana przez "górę" w Holandii itd.,itp.
Dawniej, przed prywatyzacją gdy firma ta nosiła nazwę "Polam" i decyzje były podejmowane w Pabianicach, to i owszem, wspomagali koszykarki.

a no czesto tak bywa... ale dzieki za przyblizenie sprawy :) powodzonka Włókniarz
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl

choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 16 sierpnia 2006, 21:40

osobiście bym sobie nie obiecywał zbyt wiele po "dużej i bogatej" firmie takiej ja np Philips, bo gdy do ŁKS przyszedł Totalizator Sportowy, ktoś mi powiedział, że oni mają kasy jak lodu i ŁKS nie będzie już miał problemów, a co z tego wyszło każdy wie...

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 17 sierpnia 2006, 07:04

jelo pisze:osobiście bym sobie nie obiecywał zbyt wiele po "dużej i bogatej" firmie takiej ja np Philips, bo gdy do ŁKS przyszedł Totalizator Sportowy, ktoś mi powiedział, że oni mają kasy jak lodu i ŁKS nie będzie już miał problemów, a co z tego wyszło każdy wie...

Przestań gadać głupoty. To że jakaś firma ma kasy jak lodu to nie oznacza że zaraz całą tą kasę przeznaczy na sponsoring. Wszystko zalezy od umów jakie zostały zawarte. Jak było z "Lotto" wiesz? Nie. Więc nie pisz głupot.

W naszym kraju aktualnie większość dużych firma jest po części "zmuszana" do sponsorowania lokalnego sportu po przez miejscowych urzędasów, polityków itp. na zasadzie "coś za coś". To się chyba nazywa fachowo "lobbing" ;)

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 18 sierpnia 2006, 18:46

Szymon pisze:
Kowalik pisze:A ja sobie tak to wszystko czytam, o tych odejściach sponsorów i zawodniczek, o długach i o tym ze będziemy grali ogony i tak się zastanawiam czy jeśli do tego wszystkiego dojdzie (jeszcze niepotwierdzone info Szymona o Polfie) to jak zachowają sie kibice w Pabianicach :?:

A o których Ci konkretnie kibiców chodzi :?: :?: :?:

Ja wiem, że jest pare osób, które na pewno będa przychodzić dalej i dla których najlepiej by było jakby grały same juniorki :P ale zastanawia mnie ta reszta, Co będzie jak nie będziemy w czubie tabeli, jak będziemy przegrywac mecze :?: :?:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 19 sierpnia 2006, 18:04

Heh ja tez mam info ze podobniez Era bedzie sponsorem a Polfa po trochu bedzie odchodzic.Ale widze ze nie tylko z Era sa podobniez prowadzone rozmowy.

CO do tyłów itp. spraw to sie zobaczy,zapewne ubedzie kibiców ale przeciez hehe sa tacy którzy beda przychodzili zawsze na mecze :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 19 sierpnia 2006, 21:50

Oficjalnie nikt jeszcze ze mną nie rozmawiał, ale w komórce mam trochę butelek, więc gdybym sprzedał na minimum dwa sezony by wystarczyło...
PS: Apel do Starej Ekipy - poszukajcie w swoich komórkach ...
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 sierpnia 2006, 15:53

W Pabianicach bez fajerwerków

Obrazek

W Pabianicach znany jest już (a raczej w końcu!) budżet i skład zespołu na rozpoczynający się 11. października sezon. Rewelacji brak.

Sponsorem tytularnym – po wycofaniu się PZU – pozostają Pabianickie Zakłady Farmaceutyczne „Polfa”. Spekulacjami prasowymi okazały się informacje, jakoby sieć telefonii komórkowej ERA lub producent żarówek, firma Philips, byli zainteresowani sponsoringiem koszykarek.

- Są to tylko plotki – ucina krótko prezes klubu, Jacek Stępniewski. – Z dużych firm wspomagają nas (poza tytularną Polfą) Jantoń (producent win – dop. red.), Energomontaż Bełchatów (elektrownia – dop. red.), Wiktor Zajkiewicz (sprzedawca opon – dop. red.), Big Stone (odzieżowa firma Stępniewskiego – dop. red.) oraz Suwary (producent odblaskowych znaków ostrzegawczych i samochodowych tablic wyróżniających – dop. red.) – kończy prezes.

Pieniądze od tych firm i licznych mniejszych mają wystarczyć na utrzymanie zespołu grającego w ekstraklsie oraz grup młodzieżowych. Jest to dość niepokojące, gdyż oznacza brak wzmocnień brązowych medalistek ubiegłego sezonu.

- W pierwszej rundzie będziemy grać szóstką zawodniczek z ubiegłego roku, które uzupełniać będą najzdolniejsze juniorki. Później, jeśli zajdzie potrzeba i będą nowi sponsorzy – wzmocnimy skład. – mówi ze spokojem Stępniewski. Na pytanie, czy wobec tego widzi szansę na utrzymanie się pabianiczanek w czołówce ligi, z rozbrajającą szczerością prezes odpowiedział: - Tak. Przy obecnym układzie sił zespołów myślę, że tak.

Przypomnijmy, że z drużyny odeszły cztery zawodniczki: Gabriela Toma, Micaela Martins Jacintho, Karla Cristina Martins da Costa oraz dotychczasowy kapitan – Sylwia Wlaźlak [na zdjęciu obok]. Z tą ostatnią klub rozstał się w dość dziwny sposób: jeszcze w lipcu zapewniał zawodniczkę, że pozostaje w drużynie, a na początku sierpnia podziękował za grę, argumentując, że nie pasuje do koncepcji gry trenera Tomasza Herkta. Wlaźlak po ośmioletniej przerwie trafiła do rywala zza miedzy, zespołu ŁKS. Pozostałe trzy koszykarki wróciły do swych krajów i tam kontynuują karierę.

Obecny skład Polfy Pabianice prezentuje się następująco: Beata Krupska-Tyszkiewicz (rozgrywająca, 36 lat), Alicja Perlińska (powrót po długotrwałej kontuzji kolana; rozgrywająca/rzucający obrońca, 23 lata), Olga Pantelejeva (powrót po kontuzji; rzucający obrońca, 35 lat), Emilia Lamparska (niska skrzydłowa, 24 lata), Leona Krystofova (silna skrzydłowa, 29 lat), Agnieszka Pałka (środkowa, 24 lata) oraz juniorki: Anita Szemraj (17 lat), Ewelina Gala (16 lat), Irmina Mazurek (18 lat), Katarzyna Szymańska (17 lat), Małgorzata Kudłak (18 lat), Marta Hałęza (18 lat) i Marta Hylewska (17 lat).

Zespół ma w planach udział w co najmniej dwóch turniejach kontrolnych. - Pierwszym sprawdzianem będzie Turniej o Puchar Rektora Uniwersytetu Wrocławskiego – informuje dyrektor klubu, Zdzisław Grabarczyk. – Następnie gramy w Pabianicach w tradycyjnym turnieju O Memoriał Małgorzaty Kozery-Gliszczyńskiej. O innych sparingach nic mi niewiadomo – kończy dyrektor.

Do Wrocławia nasza drużyna wybiera się pod koniec września. Do tego czasu zespół w okrojonym składzie (Lamparska, Pałka oraz Krystofova są na kadrze) trenować będzie na własnych obiektach.

(wed)

www.plkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 sierpnia 2006, 10:40

Koszykarki Polfy trenują na własnych obiektach [...]

Cztery zawodniczki pożegnały się z drużyną Polfy Pabianice. Brązowe medalistki poprzedniego sezonu straciły sponsora, a klub realizuje wariant oszczędnościowy. Mimo to pabianicki zespół ma nadal mocny skład i utytułowanego trenera.

Drużynę z Pabianic opuściły Brazylijki Karla Costa i Micaela Jacintho, Rumunka Gabriela Toma i Sylwia Wlaźlak. Zawodniczki zagraniczne wróciły do swoich krajów, a Wlaźlak przeniosła się do ŁKS.

W pabianickim zespole nadal będą grały Beata Krupska-Tyszkiewicz, Leona Krystofova, Emilia Lamparska, Agnieszka Pałka, Olga Pantelejewa i Alicja Perlińska. Z zespołem trenują też młode zawodniczki. Na razie nie wiadomo, czy Polfa zdecyduje się na wzmocnienie składu. Wszystko będzie zależało od budżetu klubu.

Z nazwy pabianickiej drużyny zniknie człon PZU, bo firma nie zdecydowała się na przedłużenie umowy. Na dniach rozstrzygnie się, czy klub będą nadal wspierały zakłady farmaceutyczne Polfa. Na razie umowa nie jest przedłużona, ale mamy nadzieję, że największa pabianicka firma nie zostawi koszykarek, które promują jej wyroby. Wycofanie się Polfy mogłoby oznaczać w praktyce upadek koszykówki w Pabianicach!

Trener Tomasz Herkt, który nadal pracuje z pabianickimi zawodniczkami, prowadzi treningi na własnych obiektach. Z przyczyn oszczędnościowych klub zrezygnował z organizacji zgrupowania poza Pabianicami. Trzeba przyznać jednak, że organizacja wyjazdowego obozu byłaby pozbawiona sensu, bo dwie koszykarki - Czeszka Krystofova i Lamparska przebywają na zgrupowaniach reprezentacji, a organizowanie wyjazdu dla kilku zawodniczek byłoby wyrzuceniem pieniędzy w błoto. W Pabianicach przed wydaniem ogląda się teraz każdą złotówkę, a klub stara się spłacać zadłużenie, które powstało wobec byłych zawodniczek i trenerów.

(pah) - Dziennik Łódzki

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”