Pomimo jego wszystkich wad i zalet należą mu się podziękowania za wiele lat pracy w tym klubie
Co słychać w MTK Polfie?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
Znam Grabarczyka od wielu lat. Wydaje mi sie, że był dobrym organizatorem pracy sekcji. Nie był facetem z "salonów" i języka "salonowego" nie używał,może dlatego nie wszędzie był lubiany. ale wydaje mi się, że dobrze dbał o sprawy organizacyjne, tzn. hotele, przejazdy, zgrupowania ,obozy szkoleniowe itp. Z tej strony go poznałem. Tacy ludzie też są w klubie potrzebni. Grzanka, był od trochę innych spraw. To on "kołował" kasę na działalność sekcji. On tych sprawach nadstawiał "wątrobę". Bo nie ma co ukrywać o "bufet" trzeba takie rozmowy opierać. Myślę, że bez Grabarczyka klub się nie "zapadnie", ale Zbyszkowi Grzance będzie ciężko to wszystko ogarnąć. Wiadomą rzeczą jest, że w klubie, w którym nagle zaczęło brakować kasy dochodzi do nieporozumień i kłótni. Każdy ma swoją wizję prowadzenia sekcji w takiej ciężkiej sytuacji. Myślę, że Grabarczyk jest ofiarą takich nieporozumień.
Pomimo jego wszystkich wad i zalet należą mu się podziękowania za wiele lat pracy w tym klubie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Zmiany w Pabianicach
W trzecim zespole ubiegłego sezonu nastąpiły zmiany personalne. Urlopowany został dyrektor Polfy Pabianice, Zdzisław Grabarczyk. Jego obowiązki przejął dotychczasowy menedżer koszykarek, Zbigniew Grzanka.
W 1994 roku Grzanka został pierwszym prezesem Miejskiego Towarzystwa Koszykówki, utworzonego na podwalinach MRKS Włókniarza Pabianice. Rok później jego miejsce zajął Karol Klimek, a sam Grzanka wziął się za menedżerkę.
Nowy prezes ma wiele pracy. Poza dopięciem na ostatni guzik umów z zawodniczkami (wciąż bez podpisu jest kontrakt Olgi Pantelejevej) i turniejów oraz spraw z tym związanych, nowy dyrektor musi uporać się z problemami finansowymi.
- Ciągną się one od pechowego sezonu 2005 – mówi Zbigniew Grzanka. – Ale damy sobie radę. Udało się na razie dogadać z Urzędem Skarbowym. Działamy dalej – kończy.
(wed)
www.plkk.pl
W trzecim zespole ubiegłego sezonu nastąpiły zmiany personalne. Urlopowany został dyrektor Polfy Pabianice, Zdzisław Grabarczyk. Jego obowiązki przejął dotychczasowy menedżer koszykarek, Zbigniew Grzanka.
W 1994 roku Grzanka został pierwszym prezesem Miejskiego Towarzystwa Koszykówki, utworzonego na podwalinach MRKS Włókniarza Pabianice. Rok później jego miejsce zajął Karol Klimek, a sam Grzanka wziął się za menedżerkę.
Nowy prezes ma wiele pracy. Poza dopięciem na ostatni guzik umów z zawodniczkami (wciąż bez podpisu jest kontrakt Olgi Pantelejevej) i turniejów oraz spraw z tym związanych, nowy dyrektor musi uporać się z problemami finansowymi.
- Ciągną się one od pechowego sezonu 2005 – mówi Zbigniew Grzanka. – Ale damy sobie radę. Udało się na razie dogadać z Urzędem Skarbowym. Działamy dalej – kończy.
(wed)
www.plkk.pl
Wojteg pisze:
TO w końcu jak? Dyrektor czy prezes? Może w redakcji gazety to bez różnicy ale u mnie w firmie dyrektor i prezes to stanowisko różniące się sporo.
Co u Ali Perlińskiej słychać

http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Oczywiście, przepraszam, to moja wina. Nie dopatrzyłam szczegółów, pisząc notatkę nocą. Przepraszam. Lada chwila na PLKK powinna ukazać się ta notka już z korektą.
Dziękuję za zwrócenie uwagi,
pozdrawiam
.
PS. I nie jest mi wszystko jedno
.
Dziękuję za zwrócenie uwagi,
pozdrawiam
PS. I nie jest mi wszystko jedno
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Mikey pisze:W porzo.KIBIC pisze:Co u Ali Perlińskiej słychać![]()
Pozdrów Ją ode mnie
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
-
zawodniczka
- Żak
- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
-
zawodniczka
- Żak
Z Polfy Pabianice odchodzą koszykarki
Tym razem kontraktu nie przedłużyła Olga Pantelejewa. Ale to nie koniec osłabień
Po ostatnim sezonie, zakończonym zdobyciem brązowego medalu, z Pabianic odeszły Gabriela Toma, Karla da Costa, Mircela Jacintho i Sylwia Wlaźlak. Klub stracił też strategicznego sponsora - PZU. Pracę stracił też dyrektor Zdzisław Grabarczyk, którego następcą został Zbigniew Grzanka, dotychczasowy menedżer. Ale to nie koniec kłopotów, bo Pantelejewa postanowiła wrócić do Rosji. - Będzie występować w Spartaku Moskwa - informuje Grzanka.
Okazuje się, że to nie jest ostatnia koszykarka, która może opuścić Polfę. Przedłużają się bowiem rozmowy z Leoną Krystofovą w sprawie zmiany warunków kontraktu. - Nie wiem, czy Czeszka zostanie z nami - mówi Grzanka. Do ostatecznej rozmowy nie doszło, ale według nieoficjalnych informacji szefowie klubu nie mają pieniędzy na utrzymanie Krystofovej. Jeśli i ona odejdzie, w kadrze Polfy zostaną tylko cztery seniorki: Beata Krupska-Tyszkiewicz, Agnieszka Pałka, Emilia Lamparska i Alicja Perlińska.
Jerzy Walczyk GW
Tym razem kontraktu nie przedłużyła Olga Pantelejewa. Ale to nie koniec osłabień
Po ostatnim sezonie, zakończonym zdobyciem brązowego medalu, z Pabianic odeszły Gabriela Toma, Karla da Costa, Mircela Jacintho i Sylwia Wlaźlak. Klub stracił też strategicznego sponsora - PZU. Pracę stracił też dyrektor Zdzisław Grabarczyk, którego następcą został Zbigniew Grzanka, dotychczasowy menedżer. Ale to nie koniec kłopotów, bo Pantelejewa postanowiła wrócić do Rosji. - Będzie występować w Spartaku Moskwa - informuje Grzanka.
Okazuje się, że to nie jest ostatnia koszykarka, która może opuścić Polfę. Przedłużają się bowiem rozmowy z Leoną Krystofovą w sprawie zmiany warunków kontraktu. - Nie wiem, czy Czeszka zostanie z nami - mówi Grzanka. Do ostatecznej rozmowy nie doszło, ale według nieoficjalnych informacji szefowie klubu nie mają pieniędzy na utrzymanie Krystofovej. Jeśli i ona odejdzie, w kadrze Polfy zostaną tylko cztery seniorki: Beata Krupska-Tyszkiewicz, Agnieszka Pałka, Emilia Lamparska i Alicja Perlińska.
Jerzy Walczyk GW
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”