Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 21 września 2006, 16:02

Znam Grabarczyka od wielu lat. Wydaje mi sie, że był dobrym organizatorem pracy sekcji. Nie był facetem z "salonów" i języka "salonowego" nie używał,może dlatego nie wszędzie był lubiany. ale wydaje mi się, że dobrze dbał o sprawy organizacyjne, tzn. hotele, przejazdy, zgrupowania ,obozy szkoleniowe itp. Z tej strony go poznałem. Tacy ludzie też są w klubie potrzebni. Grzanka, był od trochę innych spraw. To on "kołował" kasę na działalność sekcji. On tych sprawach nadstawiał "wątrobę". Bo nie ma co ukrywać o "bufet" trzeba takie rozmowy opierać. Myślę, że bez Grabarczyka klub się nie "zapadnie", ale Zbyszkowi Grzance będzie ciężko to wszystko ogarnąć. Wiadomą rzeczą jest, że w klubie, w którym nagle zaczęło brakować kasy dochodzi do nieporozumień i kłótni. Każdy ma swoją wizję prowadzenia sekcji w takiej ciężkiej sytuacji. Myślę, że Grabarczyk jest ofiarą takich nieporozumień.
Pomimo jego wszystkich wad i zalet należą mu się podziękowania za wiele lat pracy w tym klubie :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 22 września 2006, 07:02

Zmiany w Pabianicach

W trzecim zespole ubiegłego sezonu nastąpiły zmiany personalne. Urlopowany został dyrektor Polfy Pabianice, Zdzisław Grabarczyk. Jego obowiązki przejął dotychczasowy menedżer koszykarek, Zbigniew Grzanka.

W 1994 roku Grzanka został pierwszym prezesem Miejskiego Towarzystwa Koszykówki, utworzonego na podwalinach MRKS Włókniarza Pabianice. Rok później jego miejsce zajął Karol Klimek, a sam Grzanka wziął się za menedżerkę.

Nowy prezes ma wiele pracy. Poza dopięciem na ostatni guzik umów z zawodniczkami (wciąż bez podpisu jest kontrakt Olgi Pantelejevej) i turniejów oraz spraw z tym związanych, nowy dyrektor musi uporać się z problemami finansowymi.

- Ciągną się one od pechowego sezonu 2005 – mówi Zbigniew Grzanka. – Ale damy sobie radę. Udało się na razie dogadać z Urzędem Skarbowym. Działamy dalej – kończy.

(wed)
www.plkk.pl

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 22 września 2006, 07:19

Żeby nikomu nie zaciemniać obrazu to wszystkim trzeba wiedzieć, że Pan Grabarczyk nie był dyrektorem Polfy Pabianice tylko klubu sportowego, którego głównym sponsorem są Zakłady Farmaceutyczne Polfa z Pabianic

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 22 września 2006, 08:24

Wojteg pisze:
Nowy prezes ma wiele pracy. Poza dopięciem na ostatni guzik umów z zawodniczkami (wciąż bez podpisu jest kontrakt Olgi Pantelejevej) i turniejów oraz spraw z tym związanych, nowy dyrektor musi uporać się z problemami finansowymi.

TO w końcu jak? Dyrektor czy prezes? Może w redakcji gazety to bez różnicy ale u mnie w firmie dyrektor i prezes to stanowisko różniące się sporo.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 września 2006, 11:22

Lisu, to tylko pismaki :twisted: . Dla nich to wszystko jedno :twisted:
Potwierdzam to co napisał Gostekk, dyrektorem MTK był Zdzisław Grabarczyk, którego teraz będzie zastępował Zbigniew Grzanka.
Prezesem jest w dalszym ciągu (chyba :? ) Jacek Stępniewski.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 22 września 2006, 15:46

Co u Ali Perlińskiej słychać :?: :roll:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 22 września 2006, 15:52

Oczywiście, przepraszam, to moja wina. Nie dopatrzyłam szczegółów, pisząc notatkę nocą. Przepraszam. Lada chwila na PLKK powinna ukazać się ta notka już z korektą.

Dziękuję za zwrócenie uwagi,
pozdrawiam :).

PS. I nie jest mi wszystko jedno :?.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 września 2006, 23:38

To Ty pisałaś :?: :?:
Hmm..... nie zauważyłem..... a szkoda bo bym bardziej się doczepił :lol: :wink: :wink: :wink: 8)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 września 2006, 19:56

KIBIC pisze:Co u Ali Perlińskiej słychać :?: :roll:
W porzo. :D
Obrazek
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 23 września 2006, 21:15

Mikey pisze:
KIBIC pisze:Co u Ali Perlińskiej słychać :?: :roll:
W porzo. :D

Pozdrów Ją ode mnie :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 27 września 2006, 22:12

Własnie kto wiec cos na temat LEO??GRa jeszcze dla Pabianic bo ostatnio na treningu jej nie widzialam

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 28 września 2006, 11:52

zawodniczka pisze:Własnie kto wiec cos na temat LEO??GRa jeszcze dla Pabianic bo ostatnio na treningu jej nie widzialam

No jasne ze gra.Czemuz miala by opuscic zespół :?:
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 28 września 2006, 12:32

Hmm no jest w Pabianicach a na treningi nie przychodzi

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 29 września 2006, 23:05

Z Polfy Pabianice odchodzą koszykarki

Tym razem kontraktu nie przedłużyła Olga Pantelejewa. Ale to nie koniec osłabień
Po ostatnim sezonie, zakończonym zdobyciem brązowego medalu, z Pabianic odeszły Gabriela Toma, Karla da Costa, Mircela Jacintho i Sylwia Wlaźlak. Klub stracił też strategicznego sponsora - PZU. Pracę stracił też dyrektor Zdzisław Grabarczyk, którego następcą został Zbigniew Grzanka, dotychczasowy menedżer. Ale to nie koniec kłopotów, bo Pantelejewa postanowiła wrócić do Rosji. - Będzie występować w Spartaku Moskwa - informuje Grzanka.

Okazuje się, że to nie jest ostatnia koszykarka, która może opuścić Polfę. Przedłużają się bowiem rozmowy z Leoną Krystofovą w sprawie zmiany warunków kontraktu. - Nie wiem, czy Czeszka zostanie z nami - mówi Grzanka. Do ostatecznej rozmowy nie doszło, ale według nieoficjalnych informacji szefowie klubu nie mają pieniędzy na utrzymanie Krystofovej. Jeśli i ona odejdzie, w kadrze Polfy zostaną tylko cztery seniorki: Beata Krupska-Tyszkiewicz, Agnieszka Pałka, Emilia Lamparska i Alicja Perlińska.

Jerzy Walczyk GW

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 29 września 2006, 23:10

Coraz ciekawiej zaczyna się robić
!AMUNT VALENCIA!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”